Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το νέο κλειστό του Κολοσσού!

Την προσεχή Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου κι ανάμεσα στα 28 θέματα της ημερήσιας διάταξης έχει προστεθεί η έγκριση του σχεδίου διαβαθμιδικής σύμβασης με το Δήμο Ρόδου για το έργο «Κατασκευή Νέου Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ στη Ρόδο»! 

Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη εξέλιξη που αφορά στο κλείσιμο των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στο Δημοτικό Στάδιο «Διαγόρας» που χρησιμοποιεί ο ΑΟ Κολοσσός για τις προπονήσεις των περίπου 300 παιδιών που απασχολούνται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Μία εξέλιξη που περίμεναν πώς και πώς οι άνθρωποι του ερασιτέχνη αφού το εν λόγω έργο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη μελλοντική του ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία. 

Πέραν τούτου, στην ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκεται επίσης η έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το Δήμο Ρόδου για την κατασκευή νέου βοηθητικού γηπέδου στα Μαριτσά αλλά και η έγκριση τροποποίησης της διαβαθμιδικής σύμβασης των δύο φορέων για την προμήθεια ποδοσφαιρικού τάπητα και εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου στο Καρακόνερο. 

Επίσης, η προμήθεια χλοοτάπητα και ο ηλεκροφωτισμός του γηπέδου στα Λάερμα είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη, καθώς επίσης και το έργο κατασκευής τριών νέων γηπέδων τένις. 
Και τα τέσσερα αυτά θέματα έχουν εισηγητή τον κ. Νίκο Νικολή. 

Εξάλλου, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας πήραν έγκριση συνδρομής σε διάφορες αθλητικές δράσεις για το 2019 στα νησιά της Δωδεκανήσου όπως: 

α) διοργάνωση του Σκοπευτικού Ομίλου Πάτμου στις 2-3 Μαρτίου προς τιμήν της Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Στόχος της είναι να γίνει θεσμός στο νησί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, προσελκύοντας σκοπευτές απ’ όλη την Ελλάδα, και να καθιερωθεί η Πάτμος ως σκοπευτικός προορισμός. 

β) αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών, στην Κάσο το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

γ) δύο επαγγελματικοί αγώνες ποδηλασίας που διοργανώνει ο Ροδήλιος, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου. Πρόκειται για το International Rhodes Grand Prix (3 Μαρτίου) και το International Tour of Rhodes (8-10 Μαρτίου). 

δ) αναπτυξιακό τουρνουά βόλεϊ στη Ρόδο στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, για τις κατηγορίες παίδων και παγκορασίδων, από την Ελληνική Ομοσπονδία και την Τοπική Επιτροπή Πετοσφαίρισης. Στόχος της η ανάδειξη και προώθηση του βόλεϊ στο νομό μας ως άθλημα που προάγει την ομαδικότητα και συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. 

ε) αναπτυξιακό πρωτάθλημα βόλεϊ κατηγορίας παίδων και κορασίδων στη Ρόδο (30 Μαρτίου), επίσης συνδιοργάνωση Περιφέρειας με ΕΟΠΕ και Τοπική Επιτροπή. 

στ) αναπτυξιακοί αγώνες στίβου K18 στην Κω (6-7 Απριλίου) σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και το Δήμο Κω. Θα λάβουν μέρος σχεδόν 140 αθλητές και αθλήτριες από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο. 

ζ) αναπτυξιακοί αγώνες στίβου Κ16 στη Ρόδο στις 20 Απριλίου. 

η) περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για νησιά Αιγαίου και Κρήτη, σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και το Δήμο Ρόδου, για σκάφη optimist και laser, στις 23-25 Μαρτίου, με συνολικό αριθμό συμμετοχών 200 ατόμων. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί σκαλοπάτι για τους ιστιοπλόους να λάβουν μέρος σε αγώνες πρόκρισης στις εθνικές ομάδες της κατηγορίας τους και τα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα.