Θεατρική παράσταση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανέβηκε στο Κινηματοθέατρο Λακκίου στη Λέρο

Θεατρική παράσταση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανέβηκε στο Κινηματοθέατρο Λακκίου στη Λέρο

Θεατρική παράσταση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανέβηκε στο Κινηματοθέατρο Λακκίου στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στο Κινηματοθέατρο Λακκίου, το φιλοθεάμων κοινό της Λέρου είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του κορυφαίου δραματουργού Τόμας Μίντλτον το θεατρικό έργο «Τίμων ο Αθηναίος».

Ένα διαχρονικό έργο που διαπραγματεύεται τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό.

Ο Σαίξπηρ εμπνέεται μέσα από το υπαρκτό πρόσωπο της Αρχαίας Αθήνας τον Τίμωνα, ένα πρόσωπο ιστορικό, συμβολικό, μα τόσο οικείο. Η περιπέτειά του, μια τραγωδία που ισορροπεί μεταξύ σάτιρας, φάρσας και αλληγορίας, όπως η αληθινή ζωή.

Η αυλαία άνοιξε με τον χαιρετισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού, που μεταξύ άλλων ανέφερε το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκαν και άλλα νησιά σε αυτή την πρωτοβουλία, που δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους παραμεθόριων περιοχών να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους ποιοτικές παραστάσεις.

Η αυλαία άνοιξε και μας μετέφερε σε ένα έργο άλλης εποχής που ωστόσο ο καθενας μπορούσε να δει τη σύγχρονη πραγματικότητα για τη φιλία, τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και το ρόλο που παίζει το χρήμα σε αυτές.

Ένα μεγάλο έργο του Σαίξπηρ δοσμένο μέσα από τη σκηνοθετική υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού.

Τέλος, ο Δήμαρχος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αποδέχθηκε εξαρχής την πρόταση που δέχθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθη Λιβαθινό για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, αναλαμβάνοντας το κόστος που αναλογεί στο Δήμο.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθη Λιβαθινό για τη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι η διάθεση εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου και του Καναλιού της Βουλής δημιουργεί νέους ισχυρούς δεσμούς με την Ελληνική παραμεθόριο και ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία δίνεται η δυνατότητα στους νησιώτες να έχουν άμεση πρόσβαση και να μπορούν να παρακολουθήσουν τέτοιες ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων