Φ. Χατζηδιάκος: Καλώς έγινε η μονοδρόμηση στο Μόντε Σμιθ

Φ. Χατζηδιάκος: Καλώς έγινε η μονοδρόμηση στο Μόντε Σμιθ

Φ. Χατζηδιάκος: Καλώς έγινε η μονοδρόμηση στο Μόντε Σμιθ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3150 ΦΟΡΕΣ

Της απόφασης της Δημοτικής Αρχής για τη μονοδρόμηση της οδού στο Μόντε Σμιθ, υπεραμύνθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, λέγοντας ότι έχει γίνει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ σε συνδυασμό με την ανάπλαση που σχεδιάζεται στο «ωραιότερο μπαλκόνι της Μεσογείου» αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Χατζηδιάκος, ερωτηθείς για το θέμα, καταρχήν θέλησε να απαντήσει σε αμφισβητήσεις και παράπονα που άκουσε σχετικά με τη μονοδρόμηση. Όπως είπε, λοιπόν, η απόφαση αυτή έχει γίνει σε συνεργασία με την Τροχαία, την Ένωση πρακτόρων ενώ έχει περάσει από διαβούλευση στην οποία μετείχαν φορείς όπως οι ταξιτζήδες και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία γιατί ακριβώς στη στροφή του Μόντε Σμιθ συνήθιζαν να σταματούν τα πούλμαν ή τα ταξί και έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα από τη διπλή κίνηση και την κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Το δεύτερο και πιο ουσιαστικό, όπως είπε ο Δήμαρχος, είναι κάτι το οποίο αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής, «και θα το υλοποιήσουμε όπως και να έχει γιατί βρήκαμε δυσκολίες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Δεν είναι άλλο βέβαια από την ανάπλαση του μετώπου εκείνου στη στροφή του Μόντε Σμιθ, στον πρόβολο που υπάρχει αλλά και όλο εκείνο το σημείο που είχαμε τις δύο εστίες πυρκαγιάς τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος έχει προχωρήσει τη διαδικασία της μελέτης που πιάνει και την πλαγιά. Μάλιστα, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο σημείο εκείνο με τα πρανή. Η ανάπλαση, λοιπόν, θα είναι ήπιας μορφής και θα έχει μία αισθητική που να συνάδει με το τοπίο. Συγκεκριμένα, θα γίνει με ξύλινους προβόλους, με μικρά παγκάκια κτλ., με τον κ. Χατζηδιάκο να κάνει ακόμα μία φορά λόγο για «την ανάπλαση του καλύτερου μπαλκονιού της Μεσογείου που μπροστά του θα ωχριά και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης»!

Υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία επειδή σε απόσταση 150 μέτρων υπάρχει ο ναός της Πολιάδος Αθηνάς, όμως συμφώνησαν να υποβληθεί η μελέτη με τις υποδείξεις της.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις λοιπόν-συνέχισε ο Δήμαρχος-θα έρθει να δέσει και η μονοδρόμηση και η ανάπλαση της περιοχής και μάλιστα έσπευσε να προκαταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με τα προεκλογικά αφού αυτό υπάρχει από πέρυσι στο πρόγραμμα του Δήμου με ένα ποσό που είναι δεσμευμένο για το συγκεκριμένο έργο.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι αυτά τα έργα, όπως οι εργασίες στο Δημαρχείο, οι εξωτερικές όψεις του Εθνικού Θεάτρου κτλ. έγιναν μετά από διαδικασίες, κόπους τριών ετών και έπρεπε να βρουν πόρους αφού τα δύο πρώτα χρόνια δεν υπήρχαν και άρχισαν να έρχονται από τον τρίτο χρόνο. Και είπε, στη συνέχεια:

«Επομένως, επειδή βλέπω κάποια σχόλια μονίμως, “έρχονται οι εκλογές μακάρι να ‘χαμε κάθε έξι μήνες εκλογές”, εγώ λοιπόν θα τους πω ότι τα 75 έργα που είναι αυτή τη στιγμή δημοπρατημένα, τα περισσότερα θα αρχίσουν μετά τις εκλογές. Θα τα χαρακτηρίσουν τότε οι φίλοι μου…μετεκλογικά ή προεκλογικά για τη μεθεπόμενη προεκλογική περίοδο;

Είναι ένα ερώτημα, ας το απαντήσουν όσοι αμφισβητούν και τη διαδικασία και την καθαρότητα των προθέσεών μας: Ότι ήρθαμε εδώ, προγραμματίζουμε, μελετάμε, σχεδιάζουμε, παλεύουμε να βρούμε πόρους και το πλήρωμα του χρόνου έφθασε. Είναι αυτό που λέμε, δεν αρκεί μία θητεία σε έναν αυτοδιοικητικό για να μελετήσει, να σχεδιάσει, να βρει πόρους και να εκτελέσει τα έργα. Θέλει και δεύτερη για να δείξει πραγματικά το έργο. Για να μην καρπωθούν άλλοι αυτό το έργο που δούλεψε με πόνο και κόπο τέσσερα και πέντε χρόνια που είναι τώρα».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο