Δημοτικοί σύμβουλοι Χάλκης: «Μνημείο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, η επιστολή του δημάρχου»

Δημοτικοί σύμβουλοι Χάλκης: «Μνημείο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, η επιστολή του δημάρχου»

Δημοτικοί σύμβουλοι Χάλκης: «Μνημείο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, η επιστολή του δημάρχου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 925 ΦΟΡΕΣ

Νέα επιστολή απάντηση στον δήμαρχο Χάλκης κ. Μιχάλη Πατρό εξέδωσαν οι τέσσερις δημοτική σύμβουλοι του νησιού Ασκληπιός Μαρκάκης, Βασίλειος Χατζημιχαήλ, Λιβάνιος Ροδίτης και Βασίλειος Χ. Χειμωνέττος.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή αναφέρουν τα εξής:

Η προχθεσινή επιστολή του κ. Δημάρχου Χάλκης, αποτελεί μνημείο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο, ότι εμείς υπήρξαμε υποστηρικτές του κατά τις προηγούμενες εκλογές και ο λόγος της αποστασιοποίησής μας από εκείνον, ήταν η διαπίστωση με τη πάροδο του χρόνου, ότι τίποτε από αυτά που είχαμε συμφωνήσει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, δεν ακολούθησε.

Τα θέματα που ξεχείλισαν το ποτήρι της αγανάκτησής μας, ήσαν οι μονομερείς και συνεχόμενες παράτυπες και παράνομες πράξεις του, με την παντελή έλλειψη συνεννόησης και διαβούλευσης και την προσφιλή του τακτική του αιφνιδιασμού της τελευταίας στιγμής.

Έτσι οδηγηθήκαμε στην αιφνιδιαστική και χωρίς καμμία προηγούμενη πληροφόρηση, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη προσάρτηση του Παλιού Καρνάγιου στον Δημοτικό Ξενώνα, που ελέγχετε από τον Εισαγγελέα για την ακυρότητα και πλαστότητα της, και τη τεράστια ζημία που δημιούργησε στο νησί, με την μονομερή του απόφαση να φέρει τον βρωμερό σκουπιδότοπο δίπλα στον οικισμό, ενέργεια για την οποία τιμωρήθηκε με πρόστιμο ο Δήμος Χάλκης και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ο κ. Δήμαρχος.

Με τις ανωτέρω παράνομες αποφάσεις του, ο κ. Δήμαρχος μας ανάγκασε να απομακρυνθούμε από την λογική του, με την οποία δεν είχαμε πλέον καμμία σχέση.

Επιστέγασμα του χάους που μας διαχώρισε από τις απόψεις του, ήταν η πρόταση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την περισυλλογή και μεταφορά στον ΧΥΤΑ Ρόδου, των απορριμμάτων της Χάλκης, έναντι ποσού περί το 1.000.000,00 €, για τρία χρόνια, με την οποία συνειδητοποιήσαμε πλέον, ότι ο άνθρωπος είχε χάσει κάθε επαφή με τη πραγματικότητα.

Αφού απορρίψαμε χωρίς καμμία συζήτηση την εκτός πραγματικότητας πρόταση του κ. Δημάρχου, οι υπογράφοντες την παρούσα επιστολή Δημοτικοί Σύμβουλοι, με την συνδρομή συνεργαζομένων οικονομολόγων και μηχανικών, σπεύσαμε να βρούμε μία λογική λύση, για να μη τιναχτούν τα οικονομικά του Δήμου στον αέρα, και αναγκαστεί η επόμενη Δημοτική Αρχή να αυξήσει τα κάθε είδους τέλη (νερού, κοινοχρήστων χώρων κλπ.), που θα επιβάρυναν δυσβάστακτα τους δημότες και τους επαγγελματίες.

Έτσι με την πολύ σημαντική έρευνα που κάναμε σε Πανελλαδικό επίπεδο, καταλήξαμε να φέρουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, μία εξαιρετική πρόταση η οποία και ψηφίστηκε, που προβλέπει περισυλλογή των απορριμμάτων με ίδια μέσα και μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Ρόδου με press containers και ειδικά φορτηγά του αναδόχου, έναντι ΜΟΝΟ 42.000,00 € ετησίως.

Είναι στον κάθε ένα μας εύκολο να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πράγματι, κάποιοι από εμάς τον είχαμε κατ´ επανάληψη συμβουλεύσει, ότι δεν ήταν ο ρόλος του Δημάρχου να οδηγεί το απορριμματοφόρο ή τον εκσκαφέα του Δήμου ή να παριστάνει τον ειδικό της αφαλάτωσης, εργασίες που έπρεπε να είχε οργανώσει καλύτερα, ώστε με αποδοτικό τρόπο να γίνονται από το φιλότιμο ειδικό προσωπικό του Δήμου.

Ειδικά στο κεφάλαιο της αφαλάτωσης που απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, μόνο ρίγη ανησυχίας προκαλεί στους πολίτες ότι με το θέμα ασχολείται ένας αδαής άνθρωπος, που το χόμπυ του είναι να ανακατεύεται παντού με ελλειπείς γνώσεις, και να εξυμνεί τον εαυτό του λέγοντας ότι είναι "πολυεργαλείο".

Σημερα πλέον, μετά τη παρέλευση τριών πολύ σοβαρών νόμων, του "Καποδίστρια", του "Καλλικράτη" και του "Κλεισθένη", η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αλλάξει άρδην στη χώρα μας, μετατρέποντας τους Δήμους σε μικρές Κυβερνήσεις στο τόπο τους, και απαιτώντας από τους Δημάρχους πολλά προσόντα, γνώσεις και εμπειρίες, που στο παρελθόν δεν ήταν αναγκαίες.

Όπως του συστείναμε, ο Δήμαρχος αντί να σπαταλάει το χρόνο του σε δευτερεύοντα πράγματα, έπρεπε να επικεντρώνει τη προσοχή του στη καλύτερη οργάνωση των καθημερινών εργασιών του Δήμου, να οργανώνει και αναθέτει μελέτες που θα αφορούν την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και να αλωνίζει τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο, εντοπίζοντας τρόπους για τη χρηματοδότηση των έργων του.

Ο κ. Δήμαρχος Χάλκης κατά τη διάρκεια της δημαρχιακή του θητεία, δεν κατόρθωσε να αναθέσει την εκπόνηση ούτε μιας μελέτης, παραδίδοντας φυσικά μηδενικό αποτέλεσμα στον τομέα αυτό και στην επόμενη Δημοτική Αρχή.

Ακόμη και όταν του ζητήθηκε να προτείνει κάποιες μελέτες για χρηματοδότηση, προ ενός περίπου έτους, τις μόνες που είχε να προτείνει ήταν για το Σαρέντζι και το Ρολόι, μελέτες που είχε εκπονήσει η προηγούμενη από αυτόν Δημοτική Αρχή.

Αρκεί να λάβει κανείς υπ´ όψιν του ότι, ενώ ο εκάστοτε Δήμαχος Χάλκης, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, ο κ. Δήμαρχος Χάλκης δεν πήρε μέρος ούτε μία φορά στις συνεδριάσεις του, προκειμένου να διεκδικήσει έργα της αρμοδιότητας του Ταμείου για τη Χάλκη, από ένα τέτοιο οικονομικό οργανισμό, από τον οποίο άλλα μικρά νησιά, έχουν εκμαιεύσει έργα εκατομυρίων ευρώ στο ίδιο διάστημα.

Το ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ γεγονός, ότι από την Παρασκευή 08/02/2019, οπότε και έφυγε με άδεια η σχετική υπάλληλος, ο κ. Δήμαρχος έκλεισε το γραφείο του Πρωτοκόλλου, του Δημοτολογίου και του Ληξιαρχείου του Δήμου, στη τελευταία φάση της προεκλογικής περιόδου, αντί να ορίσει έναν εκ των υπαρχόντων υπαλλήλων του Δήμου για να την αντικαταστήσει προσκαίρως, είναι μία ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ στα Δημοτικά χρονικά παράνομη ενέργεια, που αποτελεί προσπάθεια ευθείας αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών.

Η ενέργεια αυτή, η οποία ασφαλώς αποτελεί αξιόποινη πράξη, δεν έγινε επειδή ο κ. Δήμαρχος δεν γνώριζε τι να κάνει, ή επέδειξε αδιαφορία.

Έγινε σκόπιμα για την εξυπηρέτηση των νεόκοπων πολιτικών του φίλων και συνεργατών.

Προφανώς εκτίμησε ότι οι μεταδημοτεύσεις των Χαλκητών που επέλεξαν να επιστρέψουν και να τιμήσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, δεν θα ευνοήσουν την παράταξη την οποία απελπισμένα προωθεί, διότι η παράταξη εκείνη δεν διαθέτει το απαιτούμενο ρεύμα μεταξύ των ψηφοφόρων, και γιά τον λόγο αυτό προσπάθησε να ακυρώσει την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους, με παράνομους τρόπους.

Όλες αυτές οι κινήσεις πανικού, απελπισίας και παρανομίας, δεν πρόκειται να βοηθήσουν τους όψιμους πολιτικούς του φίλους και συνεργάτες, τους οποίους ως μέλη της αντιπολίτευσης, χλεύαζε, καθύβριζε και προσέβαλε βάναυσα, τον έναν ως καταπατητή δημοτικής ρήμης, την οποία, όπως ανέφερε στην κατάπτυστη επιστολή του με τον τίτλο "Το δέντρο", είχε μετατρέψει σε ιδιωτικό του χώρο, τον άλλο ως κατάλληλο μόνο γιά να καλλιεργεί μελιτζάνες στο σχολείο, και άλλα ελεεινά παρόμοια και οι οποίοι σήμερα, ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ να συναγελάζονται και να συνεργάζονται στενά μαζί του και να καθοδηγούνται από εκείνον και τους εναπομείναντες λίγους πιστούς του συνεργάτες, σε μιά απέλπιδα προσπάθεια διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο.

Παρά ταύτα στις συνομιλίες τους με τους δημότες της Χάλκης, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ κάθε σχέση με τον κ. Δήμαρχο, επειδή ακριβώς αντιλαμβάνονται ότι αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο "πολιτικό βαρίδι" και μια ζημιογόνα "πολιτική κυλίδα".

Εμείς επιμένουμε στη νομιμότητα, και καλούμε τον κ. Δήμαρχο να διορθώσει ΑΜΕΣΑ την παράνομη τακτική του και να φροντίσει να εγγραφούν στο Δημοτολόγιο του Δήμου μας, ΟΛΕΣ οι νόμιμες αιτήσεις μεταδημότευσης των συμπατριωτών μας, πριν την καταληκτική ημερομηνία της 28/02/2019, άλλως θα προσθέσει άλλο ένα ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στον μακρύ κατάλογο των παρανομιών του, που τον έχουν καταστήσει συχνό τρόφιμο των Εισαγγελκών γραφείων.

Χάλκη 22/02/2019
Ασκληπιός Μαρκάκης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίο
Βασίλειος Χατζημιχαήλ, Δημοτικός Σύμβουλος
Λιβάνιος Ροδίτης, Δημοτικός Σύμβουλος
Βασίλειος Χ. Χειμωνέττος, Δημοτικός Σύμβουλος.

Διαβάστε ακόμη

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα ο Δήμαρχος Χάλκης, Φραγκάκης Ευάγγελος

Άγγελος Φραγκάκης: Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία -Τι αφορά το City On Halki Pass