Συνελήφθησαν με αρχαία που ενδέχεται να μετέφεραν από τη Ρόδο

Έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς της Κρήτης η σύλληψη ζευγαριού (η γυναίκα μάλιστα δήλωσε, σύμφωνα με αστυνομικούς,  ότι είναι δημόσιος υπάλληλος) για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων αρχαίων μετά από έφοδο στο σπίτι τους σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς», πρόκειται  για έναν 54χρονο και μια 51χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Το ζευγάρι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και κατά την έρευνα που έγινε χθες το πρωί στο σπίτι τους και οι δύο φέρονται να είπαν ότι είναι συλλέκτες, ενώ  για τα αρχαία, τα οποία κοσμούσαν διάφορα σημεία του σπιτιού τους, ανέφεραν ότι είναι ενήμερες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ένα στοιχείο που ερευνάται από τις διωκτικές Αρχές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν υπάρχει κάποιου είδους σχέση των συλληφθέντων με άτομα που κατέχουν αρχαία στη Ρόδο, αλλά και εάν τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν στο νησί των Δωδεκανήσων και μεταφέρθηκαν στην Κρήτη.

Η «έφοδος» στο σπίτι τους προέκυψε μετά από πληροφορία που δόθηκε στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
3 μεγάλοι πήλινοι αμφορείς
2 πήλινες λεκανίδες
3 πήλινα αγγεία
δισκοειδές πήλινο αντικείμενο
17 λαβές πήλινων αγγείων
2 πήλινα καμινίδια
μικρογραφική πρόχους
τμήματα διαφόρων αντικειμένων
(πήλινα αγγεία, πήλινα μυροδοχεία, πήλινοι αμφορείς, βάσεις, χείλη, σώματα, λίθινο αντικείμενο) διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.