Ρόδος: Τρία άτομα για βιασμό της Ελένης κατήγγειλαν οι γονείς της (βίντεο)

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η ανακρίτρια Ρόδου για την υπόθεση βιασμού, της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της στην οποία φέρονται να εμπλέκονται τρία άτομα από χωριό της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, και χθες η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας έδωσε κατάθεση τόσο στην αστυνομία όσο και στην ανακρίτρια Ρόδου για το θέμα αυτό, όπου ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα.

Για περισσότερες από δύο ώρες κατέθεταν χθες στην ανακρίτρια Ρόδου οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι ήρθαν στο νησί μας για το σκοπό αυτό.

Οι δύο γονείς έδωσαν όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους αναφορικά με τη νέα αυτή υπόθεση, μεταξύ των οποίων και μηνύματα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι ταυτότητες των τριών νεαρών ηλικίας 21-24 ετών από χωριό της Ρόδου είναι γνωστές στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας και απομένει να δοθεί το «πράσινο» φως από την ανακρίτρια Ρόδου προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι τρεις νεαροί φέρονται να συνευρέθηκαν ερωτικά με τη νεαρή φοιτήτρια και μάλιστα να κατέγραψαν σε βίντεο τη συνεύρεση αυτή.
 

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιουγκής
Ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιουγκής


Όπως η ίδια η μητέρα δήλωσε στη «Ροδιακή» μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της στην κα Ανακρίτρια, είπε  όσα γνώριζε και έδωσε και ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.

Η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται από την κα Ανακρίτρια και τους Εισαγγελείς και εξέφρασε την ελπίδα της σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

Αλλά και ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης δήλωσε βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο: «Αυτά που ξέραμε τα καταθέσαμε για το συμβάν αυτό το περσινό για το βιασμό της Λίτσας μας! Και δώσαμε αυτά τα στοιχεία που γνωρίζαμε και είμαστε σίγουροι ότι η κα Ανακρίτρια όπως μέχρι τώρα έτσι και στη συνέχεια θα κάνει το καθήκον της όπως πρέπει για να δικαιωθεί  και η ψυχή της Ελενίτσας μας και ενδεχομένως και άλλα κοριτσάκια, που είχαν υποστεί παρόμοια περιστατικά βιασμού ή απόπειρες βιασμών και για να ησυχάσει και η τοπική κοινωνία της Ρόδου, γιατί κάποιοι πρέπει επιτέλους να μπουν φυλακή και να έρχονται τα κορίτσια μας να σπουδάσουνε με χαρά και ασφάλεια, όπως με χαρά ήρθαμε και εμείς».

 

 

Οι δύο γονείς είναι πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που είχε συμβεί στο παιδί τους ένα χρόνο πριν, «πιθανόν μέσω ψυχολογικής βίας ή πίεσης να συνδέεται με το τραγικό συμβάν» όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Αλλά και ο δικηγόρος της οικογενείας κ. Ευάγγελος Γκιουγκής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η δικαιοσύνη κάνει το έργο της, έχει αρχίσει και προκαταρκτική και το προηγούμενο θέμα του βιασμού και να τα δέσει στη συνέχεια όλα τα στοιχεία. Υπάρχουν στοιχεία ακόμη βασικά όπως το λάπτοπ της Ελένης το οποίο δεν έχει ακόμη ανοίξει να δούμε τι περιέχει και υπάρχουν ακόμη στοιχεία και ονόματα που πρέπει να βοηθήσουν στην ανάκριση. Έχουμε ακόμη συνέχεια. Θα δείτε. Θα υπάρξουν και άλλα».

 

 

Αληθείς οι κωδικοί που έδωσε ο Αλβανός
Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε χθες και ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου αλλοδαπού, κ. Στέλιος Κιουρτζής ο οποίος ξεκαθάρισε πως «προς το παρόν δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Ότι ήταν απολογούμενοι να πούμε το είπαμε.

Στη συμπληρωματική απολογία επ’ ευκαιρία της άλλης υπόθεσης που όλοι γνωρίζετε, ο εντολέας μου έδωσε όλους τους κωδικούς που του ζητήθηκαν από την κα ανακρίτρια. Επειδή ακούστηκαν διάφορα στα μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με δήθεν λανθασμένους κωδικούς με τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ έχω να σας πω ότι οι κωδικοί τους οποίους έδωσε ήταν οι αληθείς κωδικοί, δεν απέκρυψε κάποιο στοιχείο. Είναι στη διάθεση των αρχών και ήταν απόλυτα συνεργάσιμος με τις αρχές».

 


Αναφορικά με την κατάσταση του 20χρονου αλλοδαπού, ο κ. Κιουρτζής είπε ότι «στις φυλακές που κρατείται, η κατάστασή του είναι καλή. Εννοώ από την άποψη ότι δεν έχει τύχει θύμα μέχρι στιγμής ανάλογων περιστατικών που είχαν συμβεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Αυλώνας. Τα μέτρα δηλαδή είναι επαρκή. Παραμένει στο χώρο που ήτανε και δεν έχει επικοινωνία με το συγκατηγορούμενό του».

Ερωτηθείς ο κ. Κιουρτζής για το αν ο νεαρός κατηγορούμενος έχει μετανιώσει για τις πράξεις του ξεκαθάρισε τα εξής:

«Είπα εξ αρχής ότι ο εντολέας μου είναι έτοιμος να δεχθεί την ευθύνη αυτών που έχει κάνει. Το γεγονός ότι είναι συγκλονισμένος και σοκαρισμένος είναι αυτονόητο».

 

 

«Αν μας ειδοποιούσαν, θα γλίτωνε το παιδί μας»
Συγκλονίζει για ακόμα μία φορά η μητέρα της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία αναφερόμενη στα κορίτσια όπως ήταν η κόρη της συμβουλεύει:

«Να είναι πολύ προσεκτικά, να κάνουν καλή επιλογή με τις φίλες που διαλέγουνε, όταν αγαπάμε, αγαπάμε πραγματικά, φροντίζουμε πραγματικά και αν κάνουμε λάθη, η αγάπη, η φιλία είναι ένα υπέρτατο αγαθό και πρέπει να τη σέβονται και στα καλά και στα δύσκολα, όχι μόνο να έχουμε παρέες για να βγαίνουμε έξω, να υπάρχει πόνος και θλίψη! Εγώ έχω φίλες εδώ και μισό αιώνα»!

Ερωτηθείς αν θα γλιτώναμε κάποια πράγματα αν της έλεγαν κάτι, η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας απάντησε:

«Φυσικά και θα γλιτώναμε. Θα γλιτώναμε το παιδί μου και δεν θα ήταν νεκρό τώρα! Αν μία βρισκότανε και με ειδοποιούσε, θα την παίρναμε από εδώ ή θα ερχότανε ο πατέρας της να καθότανε μαζί της».
 

Οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη
Οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη


Η κα Κούλα ρωτήθηκε και για τους γονείς του Έλληνα που ζούνε στη Ρόδο, αν θα τους έβλεπε τι θα τους έλεγε:

«Να ντρέπονται γιατί για μένα ήταν ανεπαρκείς γονείς, γονείς της συγκάλυψης! Το πρόβλημα του παιδιού τους έπρεπε να το «χτυπήσουν» στη ρίζα όταν ήταν 4 χρονών, πέντε χρονών, 8 χρονών να έπαιρναν βοήθεια από δομές του κράτους. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν τα ΚΔΑΥ τα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα με ψυχολόγους, με ψυχοπαιδαγωγούς με ψυχαναλυτές να κάνανε συνεδρίες, να παίρνανε και αυτοί βοήθεια για το πώς θα αντιμετώπιζαν αυτή την κατάσταση.

Το μικρό πρόβλημα πάντοτε γίνεται μεγάλο κα έπρεπε να είναι προνοητικοί οι γονείς, όχι ανεπαρκείς. Αυτοί ήταν ανεπαρκείς γονείς όχι γονείς σε δράση. Τώρα μιλάω σαν εκπαιδευτικός. Και όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις με επιθετικές συμπεριφορές, όταν η εκπαιδευτικός σταματάει απέναντι στο γονιό να τον αισθάνεται ο γονιός τον εκπαιδευτικό βοηθό του, συνοδοιπόρο και όχι εχθρό του.

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα ως εκπαιδευτικοί με κανέναν, ούτε με το παιδί του καθενός προλαμβάνουμε τις καταστάσεις για να μην γίνονται μελλοντικοί στυγνοί δολοφόνοι. Έβλεπαν την εγκληματική συμπεριφορά, έβλεπαν την παραβατική συμπεριφορά και δεν έκαναν τίποτα αυτοί οι γονείς»!