Με αλλαγές και νέες δράσεις το 20ό Καρναβάλι Σορωνής

Με αλλαγές και νέες δράσεις το 20ό Καρναβάλι Σορωνής

Με αλλαγές και νέες δράσεις το 20ό Καρναβάλι Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 185 ΦΟΡΕΣ

Με αλλαγές και νέες δράσεις, διοργανώνεται φέτος το 20ο Καρναβάλι Σορωνής.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 10 Μαρτίου, στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής, θα διεξαχθεί με αντίθετη φορά από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ευφάνταστα άρματα και πεζοπόρα τμήματα θα ξεκινήσουν στις 14.30 από την άκρη του χωριού προς Φάνες και θα καταλήξουν στη στέγη του συλλόγου, στην αυλή του Γυμνασίου Σορωνής, όπου το γλέντι θα συνεχιστεί με carnival party.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ διοργανωτής του καρναβαλιού όλα αυτά τα χρόνια, έχει στο πλευρό του για ακόμη μια φορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον εντεταλμένο στον Πολιτισμό Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος για τη στήριξη των δράσεων του Συλλόγου.

Συνδιοργανωτής επίσης ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου που με τον Πρόεδρο του κ. Στέφανο Κυριαζή, στηρίζει για άλλη μια χρονιά,το Καρναβάλι Σορωνής.

Οι ομάδες που δουλεύουν πυρετωδώς για το στήσιμο των αρμάτων, φίλοι του συλλόγου που βοηθούν κάθε χρόνο στο συντονισμό, στο στήσιμο, στις κατασκευές, εθελοντές που βοηθούν στη διεξαγωγή του, οι κλόουν που ομορφαίνουν την παρέλαση, τα μέλη του συλλόγου στα διάφορα σημεία-πόστα του συλλόγου, οι συντονιστές στην αρχή και στο τέλος της παρέλασης, οι εκφωνητές αλλά και άλλοι πολλοί, συνθέτουν την μεγάλη ομάδα που φροντίζει κάθε χρόνο για το άρτιο αποτέλεσμα.

Πολλοί βέβαια και οι χορηγοί του καρναβαλιού που με κάθε τρόπο στηρίζουν το καρναβάλι: Music Bar Πάει Καιρός, Exis Sport Events, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Διακοφιλιππής – Καραγιάννης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Plus English Language Schools, Βιοτεχνία Ενδυμάτων COBEL ΑΒΕΕ, Το Ψωμί Του Παππού, Σχολές Χορού Μαρί Γκίκα, Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου SEA DREAMS, Μεζεδοπωλείο Μεσοστράτι, Κέντρο Ξένων Γλωσσών The World, Super Market Bazaar Αντωνάκης Κωνσταντίνος, Σχολή Οδηγών Μιχάλης Κασέρης, ΒΑΠ Κουγιός, Ιχθυοπωλείο Πιτροπάκης, Χαλιά Μοκέτες Δημητράς Χρήστος, Κέντρο Ξένων Γλωσσών Unicorn, Χρώματα Υδραυλικά - Διακολαμπριανός Μιχάλης, Είδη καπνιστού SMOKE HOUSE, Κρεοπωλείο Στρατής, Χωματουργικά Χατζηκυριαζής, Φιλολογικό Διδασκαλείο Καρδούλια Καίτη - Τσίκη Ελένη, Βιβλιοχαρτοπωλείο Η ΠΗΓΗ, ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Το Καρναβάλι Σορωνής ξεκινάει επίσημα, το Σαββατο 2 Μαρτίου το βράδυ, με το Grande Masque Party στο Paei Kairos music bar, στη Σορωνή.

Συνεχίζει, την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 20.00 με τις παραδοσιακές «Καμουζέλες» με αφετηρία το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής, που σεργιανίζοντας σε όλο το χωριό, θα καταλήξουν στη στέγη του συλλόγου για ένα αποκριάτικο φαγοπότι.

Κορυφώνεται την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 14.30, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής, με το Special Guest Dj Valentino, εκφωνητές το ραδιοφωνικό παραγωγό Ματθαίο Χατζηγεωργίου και τη θεατρολόγο, κ. Βίκυ Θεολόγη, τους κλόουν του συλλόγου και τους ξυλοπόδαρους του ΚΙΡΚΟ ΜΠΙΛΟΜΠΑ και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου και του συνόλου κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Το γλέντι συνεχίζεται, στο Carnival party που ακολουθεί, στην αυλή του Γυμνασίου Σορωνής, με όλους τους συμμετέχοντες, έκθεση αρμάτων, live μουσική από τους Κώστα Ορφανίδη και Μανώλη Βονάκη, μουσικές επιλογές από τους djs και πολλές χορευτικές εκπλήξεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής αρμάτων και πεζοπόρων δεν έχουν κλείσει ακόμη. Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου “Το Αμπερνάλλι” σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλ. 6944291881 και 6974931101 και να ζήσετε από κοντά τη μαγεία του 20ου Καρναβαλιού Σορωνής.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli και στο email: ampernalli@gmail.com.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!