Ταξίδευε από τη Ρόδο έχοντας  στη βαλίτσα της 120.000 ευρώ

Έκπληκτος έμεινε το μεσημέρι του Σαββάτου τελωνειακός υπάλληλος του αεροδρομίου της Ρόδου, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε αποσκευές γυναίκας που ταξίδευε από τη Ρόδο για τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Μόσχα, βρήκε μέσα σε αυτές το ποσό των 120.000 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει σήμερα η “ΡΟΔΙΑΚΗ” στη δημοσιότητα, για το περιστατικό, σήμανε αμέσως συναγερμός, στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ το ποσό δεσμεύτηκε  αμέσως και παραδόθηκε στην αρμόδια αρχή. Ενημερώθηκε επίσης και η Εισαγγελία Ρόδου ενώ κινήθηκε αμέσως η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία σε βάρος της αλλοδαπής γυναίκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η “ΡΟΔΙΑΚΗ” η αλλοδαπή είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προγραμματισμένη αεροπορική πτήση για τη Ρόδο.
Στη συνέχεια, επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Ρόδο για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μετέπειτα είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει για τη Μόσχα!

Η ίδια ισχυρίστηκε στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών που ζήτησαν και πήραν κατάθεση, ότι όλα τα χρήματα που είχε στην κατοχή της ανήκουν, είναι νόμιμα και ότι απλώς είχε ξεχάσει να τα δηλώσει.

Το ποσό,  σύμφωνα με την πάγια διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις,  δεσμεύεται ολόκληρο! Το 25% αυτού κατάγεται υπέρ του κράτους και το υπόλοιπο κατατίθεται στο Παρακαταθηκών και Δανείων και παραμένει δεσμευμένο μέχρι η υπόθεση να διερευνηθεί πλήρως.
Στην περίπτωση που η αλλοδαπή,  στις αποσκευές της οποίας εντοπίστηκαν τα 120.000, δεν μπορέσει να αποδείξει τη νόμιμη προέλευση του ποσού αυτού, τότε όλο το ποσό κατάσχεται ενώ σε βάρος της κινείται και ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθεί επιπλέον αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα καθώς επίσης και με ποιους είχε επαφές (τηλεφωνικές και άλλες) η συγκεκριμένη αλλοδαπή τις τελευταίες μέρες.