Έχουν δρομολογηθεί αρκετά έργα στη Νίσυρο

Πλήθος έργων που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για το νησί, θα εκτελεστούν το προσεχές διάστημα στη Νίσυρο, όπως δήλωσε χτες ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος, στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής.

Ειδικότερα ευρισκόμενος στη Ρόδο με αφορμή τον απολογισμό του έργου του που παρουσίασε στους Νισύριους του νησιού μας, αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά λέγοντας τα εξής:

«Έχει προχωρήσει το έργο που αφορά την ύδρευση των οικισμών ύψους 1,5 εκατομ. ευρώ και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Έχει κατατεθεί η μελέτη στην Περιφέρεια, περνά από την οικονομική επιτροπή την Τετάρτη και προχωρά προς δημοπράτηση.

Ένα άλλο έργο είναι ο βιολογικός καθαρισμός ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με το ποσό του 1,2 εκ ευρώ έχουν κατατεθεί οι μελέτες και περιμένουμε την έγκριση για να γίνει η δημοπράτηση.

Επίσης θα έχουμε νέα μονάδα αφαλάτωσης 300 κυβικών τη μέρα. Αυτή τη στιγμή η Νίσυρος έχει τη δυνατότητα παραγωγής 700 κυβικών τη μέρα, αλλά λόγω της αύξησης των τουριστών το καλοκαίρι είναι ανάγκη να υπάρξει αύξηση της ποσότητας του νερού. Μέχρι τέλος Μαρτίου πιστεύω ότι θα έχει γίνει η εγκατάσταση της νέας μονάδας κόστους 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Υπάρχουν και άλλα έργα που έχουν δημοπρατηθεί όπως το έργο της τσιμεντρόστρωσης προς τον ΧΥΤΑ, της ανακαίνισης της κοινότητας των Πάλλων, της περίφραξης των σφαγείων, και ο εξορθολογισμός της ύδρευσης στο Μανδράκι.

Βρισκόμαστε σε νέα εποχή στη Νίσυρο με όλα αυτά τα έργα. Στο δρόμο βρίσκεται και το έργο ύδρευσης-αποχέτευσης των Πάλλων ύψους 400.000 ευρώ από δικούς μας πόρους. Το έργο του λιμανιού που χρηματοδοτήθηκε από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 2 εκ ευρώ. ενώ προχωράμε και τα έργα που αφορούν τις παιδικές χαρές και επίσης και το έργο που αφορά το γήπεδο 5Χ5 στους Πάλλους».