Όχι Νικηταρά στην πρόταση Κυρίτση: Δεν πρόκειται να συμβάλλω στη δημιουργία πολιτικής «αρένας» στην Κω

Σε απάντηση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Ισχυρή Κως, κ. Θ. Νικηταρά στην πρόταση του Δημάρχου Κω κ. Γ. Κυρίτση για ανοιχτό διάλογο των υποψηφίων δημάρχων μπροστά στους πολίτες της Κω, αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ Γιώργο,

Ως απάντηση της χθεσινής επιστολής σου, έρχεται στο μυαλό μου η περίοδος Ιουνίου  - Σεπτεμβρίου 2014. Τότε που ως Δήμαρχος Κω, σε είχα προσκαλέσει να συμμετάσχεις στην κοινή συνάντηση με την ηγεσία της Aegean Airlines (που ζητήθηκε από την ίδια την εταιρεία) και στην οποία θα έμπαιναν μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως η τιμολογιακή της πολιτική στη γραμμή Κω - Αθήνα. Αρνήθηκες, παρά τις εκκλήσεις της εταιρείας για την αναγκαιότητα της παρουσίας σου ως νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κω. Επέλεξες να στείλεις εκπρόσωπο σου.

Αρνήθηκες επίσης να είσαι παρών στην παράδοση - παραλαβή των πεπραγμένων της απερχόμενης τότε Δημοτικής Αρχής, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου προς εσένα να δώσουμε στην κοινωνία το στίγμα της συνεννόησης και του πολιτικού πολιτισμού που έπρεπε σαφώς να υποκαταστήσει την ένταση και τη στείρα αντιπαράθεση.

Αντί της ενωτικής παρουσίας ενός νεοεκλεγέντος τότε Δημάρχου, αρνήθηκες εκ νέου, στέλνοντας και πάλι αντιπροσώπους σου. Επέδειξες βαθιά περιφρόνηση καταρχήν απέναντι σε όλους όσους πίστεψαν ότι άλλαξες και σε εξέλεξαν ως Δήμαρχο Κω.

Πολύ δε περισσότερο, επέδειξες περιφρόνηση απέναντι σε μια κοινωνία που θεωρεί αυτονόητη την υπεράσπιση των συμφερόντων της από τον πρώτο πολίτη του τόπου. Η στάση σου αυτή, πολλαπλά επαναλαμβανόμενη στη διάρκεια της πενταετούς θητείας σου, απέδειξε ότι όχι μόνο δεν άλλαξες, αλλα αντιθέτως, ότι αγνόησες τους συμπατριώτες μας, θέτοντας άλλες προτεραιότητες, μακριά από τις ανάγκες τους και τον θεσμικό σου ρόλο.

Τώρα, 3 μήνες μόλις πριν τις εκλογές, ξαναθυμήθηκες την κοινωνία και τον "πολιτικό πολιτισμό" που έχει ανάγκη ο τόπος μας... Ξαναθυμήθηκες όλα αυτά που 5 ολόκληρα χρόνια με περισσή αλαζονεία κονιορτοποίησες (βλέπε απαξιωτικές συμπεριφορές και προσβολές σε αιρετούς και απλούς πολίτες, εκβιασμούς, εκφοβισμούς).

Τώρα πια, είναι αργά για να πείσεις ότι άλλαξες για δευτερη φορα. Η κοινωνία προχωρά μπροστά, ενωμένη. Έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ότι κουραστήκατε και κουράσατε. Ότι η αδράνεια και η στασιμότητα σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν.

Εν κατακλείδι αγαπητέ Γιώργο, έχεις χάσει το ηθικό σου έρεισμα στην κοινωνία, ως αποτέλεσμα των επιλογών σου. Εμείς ως παράταξη συζητάμε ήδη με ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Σχεδιάζουμε μαζί τους την Ισχυρή Κω του μέλλοντος.

Εγώ προσωπικά, με σεβασμό απέναντί τους, δεν πρόκειται να συμβάλλω στη δημιουργία πολιτικής "αρένας", όπως φαίνεται πως διακαώς επιθυμείς. Προσβλέπεις στην πόλωση και τεχνηέντως επενδύεις σε αυτή. Μεταλλάσσεσαι κατα το δοκούν, αλλοτε συμπεριφερόμενος αντιδημοκρατικά και αυταρχικά και άλλοτε, όταν η ανάγκη πρέπει να γίνει φιλότιμο, ως "θιασώτης των δημοκρατικών διαδικασιών". Όμως η πορεία μας στο πέρασμα του χρόνου, είναι ο καθρέφτης μας.

Σαφώς λοιπόν και δεν πρόκειται να συναινέσω στην απέλπιδα προσπάθεια σου, η οποία άλλωστε δεν έχει ψήγμα ειλικρινούς πρόθεσης. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και θα κριθούμε στις κάλπες.