Κλειδί για την παραμονή του Κολοσσού το φιλότιμο

Φιλότιμο: το χαρακτηριστικό εκείνου που είναι συχνά υπέρ το δέον συνεπής προς τις υποχρεώσεις του, που εκτελεί τα καθήκοντά του με ευσυνειδησία, αξιοπρέπεια, τιμή, περηφάνια.

Αυτός είναι εν μέρει ο ορισμός της λέξης «φιλότιμο» σύμφωνα με το Βικιπαίδεια και είναι η λέξη που επικαλέστηκε ο Στέργιος Κουφός στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό, οπότε κι ανέλυσε δύο – τρία βασικά στοιχεία που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της παραμονής κι ανέφερε ως παράδειγμα τον αρχηγό των «θαλασσί», Γιάννη Γεωργαλλή.

«Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα, με τη στιβαρότητα που έχει ο Κολοσσός.

Η πρόσληψή μου, ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν και ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα με κάνει να θέλω να τα δώσω όλα» σχολίασε αρχικά ο πολύπειρος τεχνικός και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει προσωπικότητα στην ομάδα.Θέλουμε κάποια παιδιά με προσωπικότητα που είναι το Νο1 στη δουλειά σου. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να γίνουμε πρωταγωνιστές. Αν δεν γίνει αυτό, όποιοι παίκτες και προπονητές και να έρθουν, όσα λεφτά και να βάλει κάποιος, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση.

Είπα στα παιδιά ότι ξέρω ότι είμαι ο τέταρτος προπονητής τους φέτος, αλλά τους ζήτησα φιλότιμο. Αυτό που εκφράζει ο Γεωργαλλής για τον Κολοσσό θέλω. Εάν είχα δέκα παιδιά με φιλότιμο, θα έβαζα υπογραφή ότι ο Κολοσσός θα σωθεί.

Είμαι και χαρούμενος με ορισμένα πράγματα. Είδα τον Παπαδάκη που είναι επένδυση για τον σύλλογο. Θέλουμε να δούμε παιδιά να βγαίνουν μπροστά. Θέλουμε παιδιά να φιλάνε τη φανέλα. Εάν δεν βρεθεί φιλότιμο και μπασκετική προσωπικότητα, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Να δούμε μία βουτιά, όπως με τον Τσούπκοβιτς σήμερα. Όταν ήρθα, ο Τσούπκοβιτς μου ζήτησε να φύγει. Πρέπει να όλοι να γίνουμε οικογένεια. Αυτό είναι που υπόσχομαι. Εύχομαι ο Θεός να μας βοηθήσει».

Αναφορικά με την επικείμενη προσθήκη στο ρόστερ, αυτή του 26χρονου κόμπο γκαρντ Τρε Ντεμπς από την Κρεμόνα, ο Κουφός τόνισε ότι «έναν γκαρντ χρειάζεται με προσωπικότητα χρειάζεται η ομάδα. Έναν παίκτη που να μπορεί και να αποπνέει σεβασμό. Ο πόιντ γκαρντ είναι ο προπονητής του γηπέδου. Πρέπει η επικοινωνία να είναι 100% αυτή που πρέπει, για να μπορεί να κάνει τα πράγματα της φιλοσοφίας μας. Εμείς δεν έχουμε αυτή την στιγμή τέτοιο παίκτη. Θέλουμε πάθος κι έναν γκαρντ να ελέγχει τα πράγματα».

Όσο για το κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ήφαιστο, ο Κουφός ήταν ξεκάθαρος: «Το Σάββατο θέλω τον κόσμο. Θέλω να βγάζουμε καυτή εικόνα προς τα έξω. Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης του Κολοσσού και το έχει δείξει αυτό όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται πως ξεκίνησε από χθες η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς της 17ης αγωνιστικής το οποίο θα ξεκινήσει στις 15.15’. Οι τιμές είναι 10€ και 5€ για παιδιά από 5 έως 14 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ή να περνούν από τα γραφεία της ΚΑΕ (Πλατεία Βρούχου 1, 85132 Ρόδος, Τηλ: 2241022261, info@kolossosbc.gr) έως και την Παρασκευή από τις δέκα το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι. Τα εκδοτήρια θ’ ανοίξουν το Σάββατο στις 11.00’.