Για το πρώτο μετάλλιο στον κλειστό στίβο η Νικόλ Κυριακοπούλου

Τρία από τα δυνατότερα ελληνικά …χαρτιά αναχώρησαν χθες για τη Σκωτία με υψηλές προσδοκίες και επιθυμίες, που αγγίζουν το βάθρο των νικητών στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης είναι οι τρεις από τους πέντε εκπροσώπους μας στο επί κοντώ και τρία από τα κορυφαία ονόματα της διοργάνωσης. Η Στεφανίδη παρά τα προβλήματα υγείας στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, δήλωσε έτοιμη να κάνει αυτό που μπορεί και να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες του ανοιχτού, αλλά και με βασικό σύμμαχο τις εξαιρετικές παρουσίες στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και το άλμα στα 4,81 μ., θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, η Νικόλ Κυριακοπούλου.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τη δουλειά που έκανα όλο αυτό το διάστημα. Κατάφερα να φτάσω σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο θεωρώ πως έχω το περιθώριο να κυνηγήσω καλύτερα άλματα.

Αναμφίβολα ο στόχος μου για αυτή τη διοργάνωση είναι να ανέβω στο βάθρο των νικητριών και να κατακτήσω το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Θα είναι δύσκολος αγώνας, εγώ είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό", είπε η έμπειρη αθλήτρια, που ήταν δεύτερη το καλοκαίρι στο Βερολίνο.

Το μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι θα κληθεί να υπερασπιστεί ο Κώστας Φιλιππίδης.  "Η σεζόν ξεκίνησε με ένα πρόβλημα στο γόνατο. Σε κάθε αγώνα ανάλογου επιπέδου κυνηγάω να βρεθώ στο βάθρο.

Η διοργάνωση θα έχει κάποιες δυσκολίες, κυρίως γιατί αυτή τη φορά θα έχουμε και τη διαδικασία του προκριματικού και θα αναγκαστούμε να κάνουμε δύο αγώνες μέσα σε δύο ημέρες", είπε από την πλευρά του ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης του 2017.

Διπλή εκπροσώπηση στη Σκωτία
Στους αγώνες της Σκωτίας θα συμμετάσχει εκτός από τη Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, μια σπρίντερ από τη Ρόδο που ανήκει όμως στον ΓΣ Ηλιούπολης.

Η «ταυτότητα» των δύο αθλητριών μας:

Ραφαέλα Σπανουδάκη

Το ντεμπούτο της στη διοργάνωση, πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι δεν ήταν το ιδανικό, αφού συνοδεύτηκε με άκυρη εκκίνηση στον προκριματικό των 60 μέτρων. Φέτος, στη δεύτερη της ευκαιρία θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό και να κυνηγήσει καταρχήν το ατομικό της ρεκόρ.

Αγώνισμα: 60 μ.
Σωματείο: ΓΣ Ηλιούπολης
Ημερομηνία γέννησης: 7/6/1994
Προπονητής: Κώστας Βογιατζάκης
Ατομικό ρεκόρ: 7.29
Φετινό ρεκόρ: 7.34
Κορυφαία επίδοση συμμετέχουσας: 7.08 Swoboda (Πολωνία), 7.08 Kambundji (Ελβετία)
Νικήτρια 2017: Philip (Μ. Βρετανία) 7.06
Συμμετοχές: 2η

Νικόλ Κυριακοπούλου
Με 4,81 μ. φετινή επίδοση, όσο και το ρεκόρ της στον κλειστό και με παρακαταθήκη το ασημένιο μετάλλιο, που κατέκτησε πριν λίγους μήνες στο Βερολίνο, διεκδικεί να ανέβει για μία ακόμη φορά στο βάθρο των νικητριών. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αναμφίβολα ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Μετέχει στο τέταρτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας της και έχει ως καλύτερη παρουσία την 5η θέση στη διοργάνωση της Πράγας.

Αγώνισμα: Επί κοντώ
Σωματείο: ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009
Ημερομηνία γέννησης: 21/3/86
Προπονητής: Ανδρέας Τσώνης
Ατομικό ρεκόρ: 4,81 μ.
Φετινό ρεκόρ: 4,81 μ.
Κορυφαία επίδοσησυμμετέχουσας: 4,91 μ. Sidorova (Ρωσία)
Νικήτρια 2017: Στεφανίδη 4,81 μ.
Συμμετοχές: 4η (2009, 2011, 2015)