Στην πρώτη τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος Moto Cross, Λυρίου και Ζούνης

Υπό χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν του 3 βαθμούς κελσίου, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα Σερρών, ο πρώτος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος Moto Cross, στον οποίο συμμετείχε και ο «Ίκαρος» με τέσσερις αναβάτες του. Τον Νίκο Λυρίου, τον Φραγκίσκο Ζούνη, τον Αργύρη Τσαρνά και τον Παναγιώτη Πατσανά.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους θεατές που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά ούτε και τους αναβάτες που ναι μεν συνάντησαν κάποιες δυσκολίες με την παγωμένη πίστα την πρώτη μέρα στα δοκιμαστικά-προκριματικά, όμως την Κυριακή η πίστα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. 
Το Σάββατο στα πρώτα σκέλη και τα δοκιμαστικά-προκριματικά για τις κύριες κατηγορίες MX1 και  MX2, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στην κατηγορία MX1, o Γιάννης Τουρατζίδης με τον καλύτερο χρόνο και ο τραυματισμένος Νίκος Λυρίου με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, επικράτησαν στα πρώτα προκριματικά σκέλη, στους 12 γύρους, με διαφορά 8,6 λεπτά περίπου. Ο Άρης Τσαρνάς πήρε την 5η θέση της κατάταξης και ο Παναγιώτης Πατσανάς την 15η.

Στην κατηγορία MX2, ο Michael Ivanov, επικράτησε με τον καλύτερο χρόνο στους 12 γύρους, δεύτερος ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος και τρίτος ο Φραγκίσκος Ζούνης.
Στα καθιερωμένα πρώτα σκέλη του Σαββάτου για τις υπόλοιπες κατηγορίες ο Βασίλης Πακαταρίδης κέρδισε το σκέλος της ΟΡΕΝ, ο Γιώργος Μανδάνης τη νέα κατηγορία Senior, ο Καμαρινός Παυλόπουλος την MX85 και ο Joshev Vanciskav την ΜΧ65.

Την Κυριακή ο επίσημος αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Γιάννη Τουρατζίδη να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στον θεσμό, στην κατηγορία MX1, στη 2η θέση βρέθηκε ο Κουζής Παναγιώτης και την 3η θέση πήρε ο Νίκος Λυρίου που παρά τον τραυματισμό του, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και βρέθηκε στην πρώτη τριάδα στην τελική κατάταξη, βγαίνοντας δεύτερος στο πρώτο σκέλος και τρίτος στο δεύτερο σκέλος του αγώνα. Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο Άρης Τσαρνάς και ο Παναγιώτης Πατσανάς την 15η.

Στην κατηγορία MX2, ο Michael Ivanov επικράτησε κατακτώντας την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη, ενώ ο Φραγκίσκος Ζούνης, είχε μια εκπληκτική εμφάνιση, κερδίζοντας την 3η θέση στην τελική κατάταξη, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και την 3η στο δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Στις λοιπές κατηγορίες, ο Βασίλης Πακαταρίδης και ο Γιώργος Μανδάνης κέρδισαν στις ηλικιακά μεγάλες OPEN και Senior αντίστοιχα.

Στις μικρές κατηγορίες επικράτησαν οι αθλητές από τη Βουλγαρία, με τον  Tonchev Venciskav να κερδίζει στη ΜΧ65 και ο Victor Borislavov στη ΜΧ85.