Θ. Στάμου: Κρατάμε... μικρό καλάθι για τη σεζόν στη Ρόδο

Θ. Στάμου: Κρατάμε... μικρό καλάθι για τη σεζόν στη Ρόδο

Θ. Στάμου: Κρατάμε... μικρό καλάθι για τη σεζόν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 643 ΦΟΡΕΣ

Δύσκολη προβλέπεται τελικά η φετινή τουριστική σεζόν για τη Ρόδο αφού οι κρατήσεις δεν λένε να παρουσιάσουν τη θεαματική άνοδο που θα ήθελαν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μιλώντας στο skyrodos.gr o σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αθανάσιος Στάμου και τόνισε πως καλό είναι οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό να κρατούν μικρό καλάθι δηλαδή να μην έχουν μεγάλες προσδοκίες από τη φετινή σεζόν, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιστούν σκληρά για να αυξήσουν τις κρατήσεις.

«Παρατηρείται υστέρηση με τις κρατήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα άλλοι τουριστικοί προορισμοί που είναι ανταγωνιστικοί για την Ελλάδα. Χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, θα προσελκύσουν αρκετό κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταθέσουμε και τα όπλα. Χρειάζεται αγώνας αν και στη φαρέτρα μας δεν έχουν τα όπλα που διαθέτουν εκείνοι.

Στην Τουρκία για παράδειγμα το εργατικό κόστος δεν είναι τόσο υψηλό όπως στην Ελλάδα. Θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι αν φθάσουμε τα αποτελέσματα του 2017 στον τουρισμό φέτος», δήλωσε ο κ. Στάμου και πρόσθεσε πως οι ξενοδόχοι της Ελλάδας και κατ επέκταση και της Ρόδου υστερούν έναντι των ανταγωνιστών τους εξαιτίας της υπέρμετρης φορολογίας.

«Τη φορολογία την αισθάνεται πλέον και ο τουρίστας. Οι Ευρωπαίοι εξαιτίας της κρίσης και της οικονομικής δυσπραγίας αναζητούν προορισμούς που να έχουν το …προφίλ της Ελλάδας αλλά να είναι πιο φθηνοί.

Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο και να δείξουμε ότι η Ρόδος είναι μοναδικός και πάνω από όλα ασφαλής προορισμός.
Αν η κατάσταση βελτιωθεί ως προς τη φορολόγηση δηλαδή ρίξει η κυβέρνηση λίγο νερό στο κρασί της θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο κ. Στάμου.

Απογοήτευση στην τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι λόγω … Μακεδονικού
Ο κ. Στάμου μας μετέφερε και τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία. Μας εξέφρασε και την πικρία του γιατί δυστυχώς στην έκθεση επιβεβαιώθηκαν όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα για το «Μακεδονικό» και την τακτική που ακολουθούν τα πρώην Σκόπια.

Η φωτογραφία με την τεράστια επιγραφή που γράφει στα Αγγλικά ότι η … Μακεδονία είναι ο επόμενος τουριστικός προορισμός δεν θέλει πολλά σχόλια. Τα λέει όλα για την τακτική που θα ακολουθήσει η συγκεκριμένη χώρα έναντι της Ελλάδος όχι μόνο στον τουρισμό.

Η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος τα επίσημα όργανα του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα ήτοι «Της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ή της Βόρειας Μακεδονίας»

«Στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στο Βελιγράδι μετείχα και λόγω των σχέσεων που έχω με το πανεπιστήμιο του Νόβισαντ. Με λύπησε η επιγραφή που είδα. Πουθενά δεν έγραφε Βόρεια Μακεδονία. Μακεδονία σκέτο. Ποιον δεν θα πίκραινε κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Στάμου.

«Για την Ελλάδα υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον όπως και για τη Ρόδο. Σας θυμίζω ότι ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης έχει τιμηθεί από το πανεπιστήμιο του Νόβισαντ για την προσφορά του στον τουρισμό», τόνισε ο κ. Στάμου.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό