Όλα έτοιμα για  τον Ημιμαραθώνιο των Απολλώνων

Σύμμαχο τον καλό καιρό θα έχουν οι συμμετέχοντες στον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου μεθαύριο με αφετηρία και τερματισμό στ’ Απόλλωνα.

Ανεξάρτητοι αθλητές αλλά και δυνατές ομάδες έχουν ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή αφού σχεδόν όλοι οι Ροδίτες μαραθωνοδρόμοι και όχι μόνο  είναι έτοιμοι να τρέξουν στη μαγική όσο και δύσκολη διαδρομή.

Οι τριαθλητές του Απόλλωνα Ρόδου, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, οι ποδηλάτες του Ανταίου από την ίδρυση της ομάδας και οι μαχητές της “Ζόγκας Team” τα τελευταία χρόνια, θα πάρουν μέρος στον αγώνα.
 Εντωμεταξύ τα πάντα είναι έτοιμα για τον αγώνα και ρυθμίζονται απλώς οι τελευταίες λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή του.  

Η αγωνόδικος επιτροπή έχει οριστεί από το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου με αλυτάρχη τον Σάββα Χατζηνικολάου, κριτές άφιξης και χρονομέτρες την Έφη Καστελοριού, τη Γιώτα Ιωάννου, τη Μένη Γεωργαρά και τον Μανώλη Κυριαζάκο και κριτή διαδρομής τον Γιάννη Μώρο.

Στον αγώνα θα βοηθήσει η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου με πολλά άτομα για να καλύψουν τα «τυφλά» σημεία της διαδρομής και μαζί με ένα περιπολικό από το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου θα συντονίσουν την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων σε σχέση με τον αγώνα.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα θα φροντίσει ο γιατρός Νικόλας Χατζηνικόλας που θα κυκλοφορεί στη διαδρομή με το ποδήλατό του και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.

Ο δήμος της Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από την πόλη προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα.

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα από το Σαν Φρανγκίσκο στις 8.15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.  Ο αγώνας είναι διοργάνωση της Νίκης Ρόδου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο «Απόλλων Απολλώνων», και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων «Οι Απολλωνιάτισσες».

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέσα από το χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, και το Φουντουκλί. Θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση, θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, ώστε να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα ώστε να τερματίσουν στην πλατεία.  Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.