Αυτοψία στα έργα θα κάνει σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου

Αυτοψία στα έργα θα  κάνει σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου

Αυτοψία στα έργα θα κάνει σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 566 ΦΟΡΕΣ

Εξαπέλυσε και βολές εναντίον των αντιπάλων του

Με μία αυτοψία που θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου, στα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο κέντρο της πόλης, στην οποία έχουν προσκληθεί και τα ΜΜΕ, στην ουσία εισέρχεται (και επισήμως) στην προεκλογική περίοδο, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, πιστός σ’ αυτό που είχε πει από το περασμένο καλοκαίρι, ότι δηλαδή η προεκλογική περίοδος για την ίδιο και την παράταξή του θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2019!

Χθες, μιλώντας στη «Ροδιακή», ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε τόσο στην επίσκεψή του στο Ροδίνι όσο και στη σημερινή…μίνι περιοδεία στα έργα και δεν απέφυγε τις αιχμές και τα μηνύματα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι μετρήσιμο και ότι «εικονική πραγματικότητα είναι γι’ αυτούς που τα βλέπουν μέσα από τη γυάλα τους».

Καταρχήν, πριν…τσικνίσει σε δομές του Δήμου χθες, ο κ. Χατζηδιάκος, μαζί με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κα Λίτσα Κρεμαστινού, η οποία…επιστράτευσε ένα μεγάλο συνεργείο από τη Διεύθυνση Πρασίνου, μετέβησαν στο Ροδίνι όπου επέβλεψαν τις εργασίες που εκτελούνται εκεί στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης και της ανάδειξης του ιστορικού πάρκου και καθάρισαν το χώρο. Σημειώνεται ότι, σήμερα, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Ροδίνι από τη Διαχειριστική Αρχή. Ο Δήμαρχος, ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο καθαρισμός δεν έγινε ενόψει της επίσκεψης αυτής αλλά στο πλαίσιο προγραμματισμένης δράσης της Υπηρεσίας Πρασίνου. Και δήλωσε, στη συνέχεια:

Από τη χθεσινή εκδήλωση για την Τσικνοπέμπτη στην αυλή της ΡΟΔΑ...
Από τη χθεσινή εκδήλωση για την Τσικνοπέμπτη στην αυλή της ΡΟΔΑ...

«Πήγαμε, λοιπόν, είδαμε τις εργασίες στο Ροδίνι, που “τρέχουν” με πολύ γρήγορους ρυθμούς-η Υπηρεσία Πρασίνου υποβοηθάει τον εργολάβο στα θέματα της καθαριότητας, της μικρής αποψίλωσης των φυτών και ο εργολάβος έχει τις μεγάλες εργασίες. Οι εργασίες, λοιπόν, προχωρούν κανονικά και θα τελειώσουν πριν από τη συμβατική προθεσμία». Και συμπλήρωσε το εξής:

«Αλλά, η β’ φάση του Ροδινιού, επειδή αντηλλάγησαν κάποιες επιστολές μεταξύ Δήμου-Περιφέρειας, δηλώνω λοιπόν κατηγορηματικά: Είτε με τον ένα τρόπο, είτε έτσι είτε αλλιώς, η β’ φάση του Ροδινιού, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει»!

Τσικνοπέμπτη
Η χθεσινή ημέρα, λοιπόν, Τσικνοπέμπτη, ξεκίνησε για τον Δήμαρχο και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής από τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσαν για τα παιδιά οι δομές αυτές μαζί με τον Πρόεδρο της δ.κ. Αρχαγγέλου και όλες τις υπηρεσίες. Ακολούθησε μία προγραμματισμένη δράση από το Γραφείο Δημάρχου στο Γηροκομείο, για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, με τη χορηγία από ντόπιο επιχειρηματία και συνοδεία μουσικής. Τέλος, αρκετό κόσμο συγκέντρωσε η κοινή εκδήλωση των Τεχνικών Υπηρεσιών, του ΡΟΔΑ και του ΔΟΠΑΡ, στην αυλή της ΡΟΔΑ. Από εκεί, ο Δήμαρχος μαζί με συνεργάτες του συνέχισαν στις υπηρεσίες Πρασίνου, τη ΔΕΥΑΡ και κατέληξαν στα Κολύμπια που είχαν προγραμματισμένη, με πρωτοβουλία του Δήμου και του Συλλόγου των ΚΑΠΗ, μία εορταστική εκδήλωση με όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου, με χορηγίες συμπολιτών μας.

…Μίνι περιοδεία στο κέντρο
Μία μίνι περιοδεία στα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο κέντρο της όλης, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Δήμαρχος, συνοδεία εκπροσώπων των ΜΜΕ, και ρωτήθηκε χθες εάν, σύμφωνα με τα όσα έχει πει, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τον ίδιο και την παράταξή του. Είπε, λοιπόν:

«Πρώτον δεν παίρνω ποτέ τα λόγια μου πίσω και δεύτερον τηρώ τα λόγια μου…Με ρωτήσατε τον Ιούλιο-Αύγουστο, όταν κάποιοι την παραμονή του Αγίου Παντελεήμονα βγήκαν…στο κλαρί ως υποψήφιοι. Λοιπόν, με αφορμή την προεκλογική από τότε εκστρατεία κάποιων και την προετοιμασία τους, είπα ότι είναι πολύ νωρίς.

Εμείς έχουμε την ευθύνη για τη Διοίκηση όλου του Δήμου της Ρόδου και όταν λέω “όλου” δίνω έμφαση γιατί το νησί Δήμος Ρόδου είναι ένα Κράτος. Επομένως, δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω όλα αυτά τα οποία παρουσιάσαμε στον απολογισμό, τα οποία είναι ρεαλιστικά, μετρήσιμα, υπολογίσιμα και όχι εικονική πραγματικότητα. Εικονική πραγματικότητα είναι γι’ αυτούς που τα βλέπουν μέσα από τη γυάλα τους. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό και δεν θα μπω άλλη φορά σε άλλες αντιπαραθέσεις.

Κάποιοι βγάζουν κάποια δελτία τύπου για να δικαιολογήσουν κάποιες αμοιβές, κάποιους μισθούς. Δικαιολογημένοι είναι και κάποιοι που είναι στην αφάνεια και στην πλήρη άγνοια και την ασχετοσύνη, δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν τι έχει γίνει σ’ αυτό το νησί τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Τηρώ το λόγο μου, έχω δεσμευτεί».

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την εξέλιξη των εργασιών σε οκτώ έργα και συγκεκριμένα: Τις εργασίες στο Δημαρχείο, στο Εθνικό Θέατρο, την οδό Αμερικής για τους κυβόλιθους, τα πεζοδρόμια στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο παλιό νοσοκομείο όπου θα δημιουργηθεί και το «Μέγαρο Υπηρεσιών» του Δήμου, τη Βίλα Ακάβη, το «Ήχος και Φως» και τέλος στο έργο που εκτελείται στην οδό Ιπποτών.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο