Να βάλουμε τέρμα στις στείρες αντιπαραθέσεις και να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου και των πολιτών

Γράφει ο Ιωάννης Κούρτης
Δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, Πρόεδρος της επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης

 

Σε μια χρονική περίοδο που ο θεσμός της αυτοδιοίκησης βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της καθημερινής μάχης για την ανάπτυξη του τόπου και της ευημερίας των πολιτών μας, είναι ανεπίτρεπτο για τους αιρετούς εκπροσώπους της να ακολουθούν τακτικές μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών προσωπικών τους επιδιώξεων.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να λειτουργεί ως «προσωπικό μαγαζί» κανενός.

Για να ανταποκριθούμε στη διαχείριση των ζητημάτων της σύνθετης πολιτικής επικαιρότητας και να διαμορφώσουμε τις συνολικές μας θέσεις, πρέπει να απαλλαγούμε από τα κόμπλεξ της αυτοπροβολής και του «εγώ», πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις ανούσιες διενέξεις γύρω από το ποιος χρηματοδότησε, ποιος ενέκρινε και ποιος εκτελεί ένα έργο.

Όλα όσα κάνουμε εμείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης πρέπει να έχουν έναν και μοναδικό αποδέκτη: τους πολίτες αυτού του τόπου.

Τα χρήματα δεν ανήκουν σε κανέναν από εμάς, εμείς είμαστε απλά οι διαχειριστές τους προς όφελος των συμπατριωτών μας και προς όφελος του τόπου μας και πρέπει να συνεργαζόμαστε για να φέρνουμε αποτέλεσμα.

Αντιπαραθέσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χορηγούμενες αναρτήσεις, υβριστικά σχόλια και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους ώριμους με ορθό πολιτικό λόγο που θέλουν να εκπροσωπούν υγιείς κοινωνίες.

Στόχος μας πρέπει να είναι μια γόνιμη και εποικοδομητική διαδικασία διαλόγου,  και όχι η συκοφάντηση, και η προσπάθεια να επιβληθούμε έναντι των υπολοίπων ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους που αν και αποτελούν στελέχη πρώτης γραμμής του αυτοδιοικητικού θεσμού, είναι εκείνοι που υιοθετούν πρώτοι τέτοιες πρακτικές.

Δεν πρέπει να ανεχθούμε «να χτίσουν» κάποιοι τις «πολιτικές καριέρες» που επιδιώκουν, με ρητορική που σπιλώνει την προσπάθεια και το έργο των άλλων.

Αυτούς πρέπει να τους απομονώσουμε και να μην τους ακολουθήσουμε στα μικροπολιτικά τους «παιχνίδια».
Το στοίχημα του μέλλοντος είναι η συναίνεση και η συνεργασία.