Με εκδηλώσεις υπέρ της Κύπρου υποδέχθηκε η Ρόδος τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΑΡΙΤΣΩΝ

ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΡΟΔΟΣ ΤΟΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΝ

Αποκλειστική δήλωσις του κ. Πρωθυπουργού


Την μεσημβρίαν προχθές αφίκετο αεροπορικώς είς Ρόδον ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος υπό της συζύγου του και ανωτέρων υπαλλήλων, προκειμένου να υποδεχθή τον Πρόεδρον της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας στρατάρχην Τίτο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Άμα της καθόδω του εκ του αεροπλάνου ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως εδήλωσεων τα εξής: “Εκφράζω την χαράν μου, διότι ευρίσκομαι πάλιν είς την Πρωτεύουσαν της Δωδεκανήσου, την οποίαν ιδιαιτέρως αγαπώ”.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ
Εν συνεχεία και ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου ανέκρουε εμβατήριον και διμοιρία ανδρών του Αεροπορικού Αποσπάσματος απέδιδε τιμάς ο κ. Πρωθυπουργός, εν μέσω ζητωκραυγών και θερμών εκδηλώσεων του λαού επί τη επιλύσει του Κυπριακού, κατηυθύνθη προς τους αναμένοντας επισήμους, τους οποίους και εχαιρέτισε.

Τον κ. Πρωθυπουργόν υπεδέχθησαν είς το αεροδρόμιον ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, ο Μητροπολίτης Ρόδου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Δήμαρχος Ρόδου, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, ο εν Αθήναις πρέσβυς της Γιουγκοσλαβίας κ. Μίλκοβιτς ανώτεροι δικαστικοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί υπάλληλοι, οι Πρόεδροι, και τα συμβούλια του Επιμελητηρίου της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Νέου Εργατικού Κέντρου και άλλων συλλόγων και σωματείων, ως και πλήθη κόσμου. Προς την Καν Καραμανλή προσεφέρθησαν ανθοδέσμαι εκ μέρους της Νομαρχίας και υπό Ελληνίδων μουσουλμανίδων της Ρόδου.

Μετά ταύτα, ο κ. Πρωθυπουργός μετά της συζύγου του επεβιβάσθη αυτοκινήτου, ενώ συνεργεία κινηματογραφικών επικαίρων εκ διαφόρων χωρών, ελάμβανον εικόνας της υποδοχής. Του Πρωθυπουργικού αυτοκινήτου, το οποίον κατηυθύνθη εις Ρόδον προηγούντο χωροφύλακες μοτοσυκλετιστάς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Την παρελθούσαν Κυριακήν είς τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αναργύρων ετελέσθη η βάπτισις του τέκνου του ζεύγους Ικάρου και Πανορμήτας Τριπολίτου, το οποίον ανεδέξαντο εκ της Ιεράς Κολυμβήθρας η δις Αικατερίνη Χαραλάμπους και η κα Ζαφείρα Μαλιαράκη.
Είς το νεοφώτιστον εδόθη το όνομα Παναγιώτης.
Να τους ζήση.

ΠΟΙΑΙ ΠΕΡΙΟΧΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΕΙΣΜΟΣΕΙΣΤΟΙ
Διά δημοσιευομένου είς την εφημερίδα της Κυβερνήσεως Διατάγματος, επί τη βάσει των μέχρι τούδε δεδομένων και των αποτελεσμάτων των δονήσεων αί περιοχαί της χώρας κατατάσσονται από απόψεως σεισμικότητος είς τρεις κατηγορίας. Ασθενώς σεισμόπληκτοι περιοχαί μετρίως σεισμόπληκτοι και ισχυρώς σεισμόπληκτοι. Εις την κατηγορίαν των ασθενών σεισμοπλήκτων περιοχών περιλαμβάνονται τα Λειβάδια Αστυπαλαίας, Λειβάδι Τήλου, Ξηρόκαμπος Λέρου, Ποθαία Καλύμνου και Σκάλα Πάτμου.

Είς την δευτέραν κατηγορίαν των μετρίως σεισμοπλήκτων περιοχών περιλαμβάνονται το Απέρειον Καρπάθου, Κάπρου  Κάσου, Κέφαλος Κω, Μανδράκι Νισύρου, Μεσοχωρίον Καρπάθου, Όλυμπος Καρπάθου, Σάλακος, Ρόδου και η πόλις Σύμη.

Είς την τρίτην κατηγορίαν των ισχυρώς σεισμοπλήκτων περιοχών κατατάσσονται η Αντιμάχεια Κω, Αρχάγγελος Ρόδου, Καστελλόριζον, η πόλις Κω, η Λίνδος Ρόδου, η πόλις Ρόδος και η Σκάλα Χάλκης.


ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΤΟΥ “ΔΙΑΓΟΡΑ”
Κατά τους προχθεσινούς εσωτερικούς αγώνας του Γ.Σ. Διαγόρα εσημειώθησαν τα εξής αποτελέσματα.
Ακοντισμός: 1) Πεταλάς 43.30 2) Τσαλαχούρης 35μ, 3) Αρφαράς 31μ.. 800 μ.: 1) Ζούντας 2’10”, 2) Σωτρίλλης 2’20”.
200 μ.: 1) Ζουρδής 27”, 2) Πιννής 28”. Σφαιροβολία: 1) Αρφαράς 10 μ.. Άλμα είς μήκος 1) Ζούντας, 2) Ζουρδής, 3) Αρφαράς. 100μ.: 1) Φωτεινός 11”7.