Σήμερα το απόγευμα η κηδεία  του Μανώλη Σηφάκη

Το στερνό αντίο, στον Μανώλη Σηφάκη, τον καλοσυνάτο άνθρωπο, τον άριστο οικογενειάρχη, τον εξαιρετικό αστυνομικό, θα πουν σήμερα στις 4 το απόγευμα στη Σορωνή, η οικογένεια, οι φίλοι, οι συγγενείς και οι συνάδελφοί του.

Ο Μανώλης Σηφάκης, απεβίωσε το πρωί της Κυριακής, μετά από σύντομη αλλά σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επρόκειτο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και  οικογενειάρχη  κι έναν άριστο αξιωματικό  της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρέτησε στην περιοχή μας φθάνοντας στα ύπατα αξιώματα της ιεραρχίας.

Ο Μανώλης Σηφάκης, κατάγονταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Οροπέδιο Λασιθίου.  Ήταν παντρεμένος στη Ρόδο με τη δημοσιογράφο Μαρία Κυπριώτη. Η κηδεία του θα γίνει στη Σορωνή. Το χωριό που αγάπησε ο ίδιος. Το χωριό που αγάπησε και τον ίδιο, ως έναν άνθρωπο, καλοσυνάτο, απλό και ευχάριστο στην παρέα. Η Σορωνή, η Ρόδος κι η Κρήτη, θα αποχαιρετήσει σήμερα τον άνθρωπο με το χαμόγελο για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχαν όλοι να πουν.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών σε νευραλγικές και σημαντικές υπηρεσίες της αστυνομίας της περιοχής μας (διοικητής Τροχαίας Ρόδου, διοικητής ΑΤ Ρόδου, διοικητής ΑΤ Αεροδρομίου) καθώς επίσης και διοικητής - αστυνομικός διευθυντής της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω.

Συνταξιοδοτήθηκε μόλις πριν από μερικά χρόνια με τον βαθμό του Ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας κι αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην οικογένειά του αλλά και σε εκείνα που αγαπούσε καθημερινά να απολαμβάνει, ασχολούμενος με αγροτικές εργασίες. Ήταν άνθρωπος της παρέας. Απλός, χαμογελαστός και εγκάρδιος.

Λάτρεψε την Κρήτη όπως αγάπησε αντίστοιχα και τη Ρόδο και ιδιαίτερα τη Σορωνή και τους ανθρώπους της, όπου έζησε τις τελευταίες δεκαετίες.
Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε μεγάλη λύπη τόσο στην Κρήτη όσο και στη Ρόδο, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στον άδικο χαμό του. Η πάλη με την επάρατη νόσο που έδωσε, αποδείχθηκε άνιση.

Άκρως συγκινητικό κι ανθρώπινο το μήνυμα που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγός του, Μαρία:
«Καλό ταξίδι Μανώλη μου, ακόμα και από εκεί ψηλά εγώ και η πολυαγαπημένη σου Σεμίνα, ξέρουμε ότι, μόνο για εμάς θα νοιάζεσαι, όπως έκανες και μέχρι σήμερα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.  Δύσκολη η μάχη, αλλά το παλέψαμε. Καλέ μου άνθρωπε, δεν άξιζες τέτοια τύχη.
Με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι όπως έπραξες μέχρι σήμερα αντιμετώπισες και αυτή τη μάχη που ήξερες ότι ήταν άνιση. Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας, αγαπημένε μου;»
Ανακοινώσεις και συλλυπητήρια ψηφίσματα για τον Μανώλη Σηφάκη εξέδωσαν, φορείς, σύλλογοι, κόμματα και σωματεία σε τοπικό επίπεδο.

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ
«Η Ένωσή μας, για την απώλεια του Υποστράτηγου ε.α Εμμανουήλ Σηφάκη, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Ο εκλιπών, υπήρξε μέλος μας, υπηρέτησε επί σειρά ετών ως αξιωματικός σε νευραλγικές θέσεις των αστυνομικών διευθύνσεων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος και την προσωπικότητά του, ως συνάδελφο και φίλο».

Συλλυπητήρια  ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή συνάδελφο, τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών και του Ταμείου, Μαρία Κυπριώτη, για το θάνατο του συζύγου της  Μανώλη.
Τα Δ.Σ. αποφάσισαν να κατατεθούν στεφάνια στη σορό του».
                                    
Ο Δήμαρχος Ρόδου
«Αγαπητή Μαρία,
Σου εκφράζω την απέραντη θλίψη μου για την πρόωρη απώλεια του αγαπημένου σου συζύγου, Υποστράτηγου ε.α. Μανώλη Σηφάκη.
Έφυγε από κοντά μας ένας εξαίρετος άνθρωπος, ένας καλός οικογενειάρχης, ένας Αξιωματικός με μακρόχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά σε νευραλγικές Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου, τις οποίες υπηρέτησε με ήθος, εντιμότητα και αφοσίωση. Η εργατικότητα και η ευγένειά του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων μας.
Σου εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο Μανώλης Γλυνός
«Η πρόωρη απώλεια του Υποστράτηγου ε.α. Εμμανουήλ Σηφάκη, μας γέμισε θλίψη.
Υπηρέτησε ως αξιωματικός με ήθος και συνέπεια σε Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου και με την ευσυνειδησία που πάντα τον διέκρινε, ως Διευθυντής των Αστυνομικών Διευθύνσεων Κυκλάδων και Β’ Δωδεκάνησου, αποτέλεσε παράδειγμα για τους συναδέλφους του.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρία, στην κόρη τους Σεμίνα και στους οικείους του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ
«Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μανώλη Σηφάκη, πρώην Αστυνομικού Διευθυντή σε Ρόδο και Κω, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα».