Επετειακές εκδηλώσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 7ης Μαρτίου, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις την Τετάρτη 6 Μαρτίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

09:30 π.μ.-10:20 π.μ.
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
«Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ Δημοτικού προετοίμασαν και παρουσιάζουν μια εκδήλωση που αφορά την παρουσίαση της ερευνητικής προσέγγισης των μαθητών στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην παράδοση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν εικαστικές δημιουργίες και παρουσιάσεις των νησιών της Δωδεκανήσου από τους μαθητές της Β’ Δημοτικού. Την εκδήλωση θα προλογίσει η κυρία Ειρήνη Τόλιου, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Γενικών Αρχείων του Κράτους του Νομού Δωδεκανήσου.
Επίσης, στην εκδήλωση θα προβληθεί μία πολυεπίπεδη δράση κατά την οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ’ Δημοτικού γνώρισαν τη σύγχρονη ιστορία τής Ρόδου και των Δωδεκανήσων. Πρωτότυπες διδακτικές πρακτικές όχι μόνο κινητοποίησαν το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και προκάλεσαν την εξοικείωσή τους με έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης της ιστορίας. Τα παιδιά μελέτησαν την ιστορία τού τόπου τους και την ενέταξαν στην ιστορία τού κόσμου τους,  φωτίζοντας τα κομμάτια της πολιτισμικής τους ταυτότητας.

11:15 π.μ.-12:20 μ.μ.
Αίθουσα “Καλλιπάτειρα” Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
«Με αφορμή την επέτειο της 7ης Μαρτίου»

Στην εκδήλωση ο εκλεκτός ομιλητής κ. Γρηγόρης Τσιόγκας, φιλόλογος-ιστορικός, θα επιτονίσει τη σύσταση και τη σημασία της εθνικής ταυτότητας, θα εξηγήσει τους συμβολισμούς της σημαίας καθώς και θα επισημάνει την αναγκαιότητα διαμόρφωσης και διατήρησης της εθνικής συνείδησης.
Την ομιλία του κ. Τσιόγκα θα συνοδεύσει έμμετρος λόγος, που θα αποδοθεί από μαθήτριες της Δ΄ Δημοτικού, και χορωδιακό τραγούδι, που θα ηχήσει από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και τα μέλη της Χορωδίας «Αρίων».
Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ανοικτή στο κοινό.