Στοιχεία για τις απάτες του ΕΣΠΑ θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα Ρόδου

Στοιχεία για τις απάτες του ΕΣΠΑ θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα Ρόδου

Στοιχεία για τις απάτες του ΕΣΠΑ θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 483 ΦΟΡΕΣ

Από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Καταλυμάτων Π. Τοκούζη

Στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αναφορικά με τις περιπτώσεις εξαπάτησης συμπολιτών μας από άγνωστους δράστες οι οποίοι τους υπόσχονται ποσά για τις επιχειρήσεις τους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πρόκειται να καταθέσει σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

Όπως είναι γνωστό, αυξάνεται συνεχώς η λίστα με επιχειρηματίες της περιοχής μας οι οποίοι εξαπατώνται από επιτήδειους και πείθονται να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πολλές φορές, και υπερβολικά μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να λάβουν επιδότηση – όπως τους υπόσχονται- για την επιχείρησή τους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ!

Η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και δυστυχώς – όπως δήλωσε μιλώντας στον Ρ/Σ «ΠΑΛΜΟΣ» ο κ. Τοκούζης δεν αφορά μόνο τη Ρόδο ή τη Δωδεκάνησο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.
Ωστόσο στο νησί μας φαίνεται να υπάρχει «ιδιαίτερο» ενδιαφέρον από τους επιτήδειους καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ. Τοκούζη «και πάρα πολλά χρήματα έχουν πάρει, και πάρα πολλά είναι τα περιστατικά! Εγώ γνωρίζω 15 περιπτώσεις στη Ρόδο που με πήραν τηλέφωνο οι ίδιοι»!

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν αφορά μόνο επιχειρηματίες που έχουν καταθέσει αιτήσεις για πρόγραμματα ΕΣΠΑ. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι αυτοί, δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά. Απλώς οι επιτήδειοι αυτοί ενδεχομένως εκμεταλλεύονται την αμάθεια των επαγγελματιών του κλάδου, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν γνωρίζουν πώς γίνονται αυτές οι διαδικασίες.

Ο κ. Τοκούζης μας εξηγεί πώς «στήνεται το κόλπο»: Στην αρχή βρίσκουν τα τηλέφωνα που μπορούν να τα βρουν από οπουδήποτε και επικοινωνούν μαζί τους. Στο τηλεφώνημα αυτό, τους ενημερώνουν ότι έχει εγκριθεί ένα σημαντικό ποσό ύψους 30-40.000 ευρώ από το πρόγραμμα για την επιχείρησή τους. Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί τους λένε ότι «ο πρόεδρός σας ο κ. Τοκούζης το γνωρίζει αλλά δεν σας το λέει γιατί θέλει να κρατήσει τα χρήματα για τον ίδιο. Και αυτό είναι το «τυράκι» που δίνει ο δράστης, για να μπορέσουν να τσιμπήσουν οι περισσότεροι».

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος πρόσθεσε επίσης πως ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι έχει γίνει σχετική ενημέρωση, η οποία επαναλαμβάνεται τακτικά, σε όλα τα οικονομικά ενημερωμένα μέλη τους και τους έχουν επιστήσει την προσοχή σε όλα αυτά.

Η επίσκεψη στον Εισαγγελέα
Ωστόσο με τις ίδιες δηλώσεις ο κ. Τοκούζης εξέφρασε την ανησυχία του, αναφορικά με το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια εισαγγελική παρέμβαση, παρά τον αυξημένο αριθμό περιστατικών εξαπάτησης που έχουν σημειωθεί στην περιοχή μας.
«Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι το ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τρεις – τέσσερις καταγγελίες στον Εισαγγελέα και τα τηλέφωνα υπάρχουνε, δύο πράγματα είναι: ή δεν έχει ακόμη επιληφθεί η εισαγγελική αρχή ή η σπείρα είναι τόσο πολύ μεγάλη, που εντοπίζουν τον έναν και ο άλλος συνεχίζει».

Για το λόγο αυτό και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος πρόκειται όπως δήλωσε, σήμερα να επισκεφθεί τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου στον οποίο και θα δώσει στοιχεία αλλά και τηλέφωνα που έχει στη διάθεσή του από μέλη της Συνομοσπονδίας, αναφορικά με την υπόθεση.
Ο ίδιος προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου