Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστεί στη Ρόδο 36χρονος Αλβανός

Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστεί στη Ρόδο 36χρονος Αλβανός

Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστεί στη Ρόδο 36χρονος Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 676 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, μισού κιλού κοκαΐνης!

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από «επιχείρηση» που στήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου στις 4 Νοεμβρίου 2017 οπότε και συνελήφθη ο 36χρονος Αλβανός και η 34χρονη επίσης Αλβανίδα φίλη του.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, «έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκε σε μεταφορική εταιρεία της Αθήνας, βαλίτσα με προορισμό τη Ρόδο, εντός της οποίας αποκρύπτονταν ποσότητα κοκαΐνης.

Ακολούθως, έγιναν άμεσες ενέργειες για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των εμπλεκομένων και οργανώθηκε επιχείρηση στη νήσο Ρόδο για τη σύλληψή τους.

Μεσημβρινές ώρες της 4-11-2017, συνελήφθησαν οι δύο (2) προαναφερόμενοι υπήκοοι Αλβανίας, κατά τη στιγμή της παραλαβής της αποσκευής.

Όπως διαπιστώθηκε εντός της βαλίτσας ήταν τοποθετημένη ηλεκτρονική συσκευή (dvd player) εντός της οποίας αποκρύπτονταν είκοσι (20) συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -507,4- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους -100,5- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -240- ευρώ, μία (1) ζυγαριά ακριβείας και ένα (1) μεταλλικό μπαστούνι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους, τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Ρόδου.

Εκεί ο 36χρονος αλλοδαπός ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το δέμα με τα 500 γραμμάρια κοκαΐνης αλλά και των λοιπών ναρκωτικών που βρέθηκαν σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, ότι ο «προμηθευτής» του ήταν αυτός που του ζήτησε να του κάνει μία εξυπηρέτηση και να παραλάβει το δέμα. Ο ίδιος είπε ότι δεν γνώριζε κάτι περισσότερο και πως ουδεμία σχέση είχε η 34χρονη φίλη του με την υπόθεση. Αλλά και η 34χρονη Αλβανίδα ισχυρίστηκε το ίδιο, πως δηλαδή δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το δέμα ή τα ναρκωτικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 36χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ η 34χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.
Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 26 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος