Σε υψηλό επίπεδο οι ποδηλατικοί αγώνες της Ρόδου

Μια απόσταση 186,3χλμ. διένυσαν οι ποδηλάτες των 24 ομάδων που συμμετείχαν στο Γκραν Πρι την Κυριακή, ενταγμένο στο πλαίσιο των διεθνών αγώνων της Ρόδου με διοργανωτή τον Ροδήλιο και την Sports Tours Hellas έχοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. 

Νικητής αναδείχθηκε στο τελικό σπριντ ο Dusan Rajovic από τη Σερβία αγωνιζόμενος για λογαριασμό της σλοβενικής ADRIA MOBIL. Στη συγκεκριμένη ομάδα μάλιστα, εκτός από Σλοβένοι και Σέρβοι, ανήκουν και ποδηλάτες από την Κροατία που αποτελούν την …αφρόκρεμα της περιοχής εκείνης. 

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Χαράλαμπος Καστραντάς της ελληνικής Εθνικής ομάδας και τρίτος ήταν ο Ολλανδός Luuk Bugter που έτρεξε για λογαριασμό του BEAT CYCLING CLUB της χώρας του. 

Η διαδρομή του αγώνα: Ρόδος-Κρητικά-Ιάλυσος-Θεολόγος-Φάνες-Καλαβάρδα-Μανδρικό-Κάμειρος Σκάλα - Κρητηνία-Σίαννα-Μονόλιθος-Απολακκιά-Κατταβιά-Λαχανιά-Γεννάδι-Κιοτάρι-Λάρδος-Πέυκοι-Κάλαθος-Χαράκι-Αρχάγγελος-Αφάντου-προς Ρόδου-Καλλιθέας και τερματισμός ξανά παραλιακά προς το κέντρο της πόλης.

Οι πρώτοι δέκα στην τελική κατάταξη του αγώνα: 
1 RAJOVIC DUSAN (SRB ADRIA MOBIL) 4:22:36 
2 ΚΑΣΤΡΑΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (GRE HELLENIC NATIONAL TEAM) 4:22:36 
3 BUGTER LUUK (NED BEAT CYCLING CLUB) 4:22:36 
4 DAHL HERMAN (NOR JOKER FUEL OF NORWAY) 4:22:36 
5 STEIMLE JANNIK (GER TEAM VORARLBERG SANTIC) 4:22:36 
6 ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (GRE HELLENIC NATIONAL TEAM) 4:22:36 
7 BUDDING MARTIJN (NED BEAT CYCLING CLUB) 4:22:36 
8 RUEGG LUKAS (SUI SWISS RACING ACADEMY) 4:22:36 
9 AEBI ANTOINE (SUI AKROS - THOMUS TEAM) 4:22:36 
10 SKAARSETH ANDERS (NOR UNO-X NORWEGIAN DEVELOPMENT) 4:22:36