Η δύναμη της παρέας που έκανε τη «Σταχτοπούτα» θηρίο!

 Αλήθεια, ποιος το περίμενε; Ούτε καν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Αναγέννησης μπορούσαν να φανταστούν, πως όταν ξεκινούσαν την προσπάθειά τους στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, ως νεοφώτιστοι στον 2ο όμιλο και χωρίς γήπεδο, η ομάδα τους θα έμοιαζε με ασταμάτητο τρένο και έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν, ακόμα και οι αντίπαλοί της θα της έβγαζαν το καπέλο, ευχόμενοι καλή τύχη στα «σαλόνια» του τοπικού.

Βέβαια, μαθηματικά η άνοδος δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα, όμως κατά τα ψέματα, μόνο αν… προσπαθήσουν πολύ δεν θα καταφέρουν οι Εμπωνιάτες να επιστρέψουν στην Α’ κατηγορία, μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια αισθητής απουσίας.

 Η «σφραγίδα» τίτλου μπήκε στο προχθεσινό νικηφόρο εκτός έδρας ντέρμπι με τον δεύτερο της βαθμολογίας Αστέρα Παστίδας (1-2), με τον δημιουργό και καθοδηγητή της ομάδας των τελευταίων δύο ετών, Φιλήμονα Μιχαλάκη, να συγχαίρει με δήλωσή του στην «Α.Ρ.» τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και να εξάρει, για την ποιότητά της και το ήθος της, την ομάδα του Αστέρα, όπως και τον συνάδελφο προπονητή του Χρυσόστομο Χάσταλη. Άλλωστε, η αξία του ηττημένου είναι αυτή που δίνει τη δόξα στον νικητή:   

«Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια απέναντι σ’ έναν πολύ καλό αντίπαλο, που προσπαθεί να παράγει ποδόσφαιρο. Εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι στο αρχικό μας πλάνο και παρότι μείναμε με δέκα παίκτες, η θέληση των παιδιών και η πίστη σ’ αυτό που κάνουν από την αρχή της χρονιάς, τους βοήθησε να είναι ακόμα καλύτεροι με αριθμητικό μειονέκτημα και εν τέλει να κερδίσουν το παιχνίδι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράσημο από το να σε αναγνωρίζει μία άξια αντίπαλη ομάδα και ένας άξιος αντίπαλος προπονητής, ο Χρυσόστομος Χάσταλης. Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους του Αστέρα Παστίδας για το ήθος που επέδειξαν και να ευχαριστήσω θερμά τους φιλάθλους μας για την κόσμια συμπαράστασή τους».

Παράλληλα, ο προπονητής των πρωτοπόρων και-σχεδόν-πρωταθλητών του 2ου ομίλου δηλώνει πως αντιλαμβάνεται ως τιμή του την παρουσία του στην τεχνική της Αναγέννησης και ειδικά τη συνεργασία του με μία ξεχωριστή διοίκηση και ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές.

Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι άλλο από τη δύναμη της παρέας και της οικογένειας:
«Είναι τιμή μου που η φετινή χρονιά, μ’ εμένα στον πάγκο, συνδυάζεται με την επιστροφή της ομάδας στην Α’ κατηγορία μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια.

Όπως είναι τιμή μου που έχω την τύχη να συνεργάζομαι με αυτή τη διοίκηση και αυτούς τους ποδοσφαιριστές, που είναι πρωτίστως καταπληκτικοί άνθρωποι και μετά καταπληκτικοί παίκτες.
 Μέσα από τις αντιξοότητες, μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμασταν ολοένα και πιο ενωμένοι και δυνατοί και το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται.

Η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά στην υποδειγματική διοίκηση της Αναγέννησης, στους υπέροχους ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους, οι οποίοι ακολουθούν και στηρίζουν την ομάδα, παρότι δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα».