Η Ν.Δ. στους Δελφούς, άκουσε για τις  ευθύνες της και του κ. Καραμανλή

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) κ. Μπαρόζο, εκλεκτός της ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Και πολύ καθαρά είπε, πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον κ. Κ. Καραμανλή (2004-2009) ευθύνεται για τον «εκτροχιασμό» των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας.
Ενώ κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό και τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου του, πως έδιναν ψευδή στατιστκά στοιχεία (!) στην Commission και στην Eurostat.

Βέβαια, αυτά είναι γνωστά, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκείνο που είναι εξοργιστικό είναι η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη και  του κ.Τσίπρα, γιατί:

• Ο πρόεδρος της Ν.Δ. (ο οποίος δήθεν πολιτεύεται με γνώμονα την αλήθεια), ποτέ δεν παραδέχθηκε την ευθύνη του κόμματός του, για τα πρόθυρα της χρεοκοπίας της Ελλάδας και βολεύεται βλέποντας να χρεώνεται (ψευδώς) η ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ. Προχθές στους Δελφούς, τα άκουσε από τον «δικό του άνθρωπο» κ. Μπαρόζο και μαθαίνω ότι τον «πόνεσε», γιατί να στο τεκμηριώνει ο εκλεκτός της Δεξιάς, πονάει.

• Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, έχοντας «στα σπλάχνα» της κυβέρνησής του θύλακα εξουσίας της καραμανλικής Δεξιάς (βλ. Π. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο, Κουντουρά, Κουίκ, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόκκαλη και άλλους), έχει συμφωνήσει με τον κ. Κώστα Καραμανλή, να μην θίξει ποτέ τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. από 2004-2009. Και βέβαια, το τηρεί αυτό - με «θρησκευτική ευλάβεια» - επί τέσσερα χρόνια!

Έτσι, ενώ τη μιά μέρα, από την Κ.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο κ.Τσίπρας, τάχα, προσκαλεί την Κεντροαριστερά (ομολογώντας έτσι, ότι δεν ανήκει σ’ αυτήν - εκείνος και η πολιτική που εφάρμοσε βλέπετε ανήκει, όπως λέει, στην ... «αριστερά»!), να συγκροτήσουν «προοδευτικό μέτωπο κατά της Δεξιάς», την αμέσως επόμενη μέρα ( ! ) από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, υπουργοί του διακηρύσσουν (βλ. ομιλία της κας Παπακώστα): «προερχόμαστε από την καραμανλική Δεξιά και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α» ( !!! ). Εις δόξαν του προοδευτικού μετώπου !

Μάλιστα, είναι τόση η υποκρισία του κ. Τσίπρα, που ενώ επιζητεί και βρίσκει πρόθυμους (με αντάλλαγμα «καρέκλες»), να προσχωρήσουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δηλαδή υπό τη δική του ηγεμονία, υπόσχεται πως στο μέτωπο που προτείνει «δεν θα υπάρχουν ηγεμονισμοί» ( ! ).

Και σε ποιους απευθύνει αυτό το δήθεν «προσκλητήριο»;
• σ’ αυτούς, που τώρα τους θεωρεί προοδευτικούς, ενώ τότε που συγκροτούσε το γνωστό τσιπρο-ακροδεξιό μέτωπο με τον κ. Καμμένο, τους χαρακτήριζε  άλλοτε «γερμανοτσολιάδες», άλλοτε «μερκελιστές», άλλοτε «Πινοσέτ», άλλοτε «Τσολάκογλου» (δηλαδή προδότες !).

• Με αυτή την άκρως διχαστική ρητορική πολιτεύεται - δυστυχώς - ο κ. Τσίπρας. Ακόμη και  στην Κ.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αγόρευε με το ίδιο πνεύμα: «ή αυτοί» -«ή τους τελειώνουμε» - «ή εμείς» - «ή μας τελειώνουν»! Κατά τα άλλα, τώρα θυμήθηκε - υποκριτικά - τους προοδευτικούς της Κεντροαριστεράς και το κάνει την ώρα, που «προστατεύει» την καραμανλική διακυβέρνηση (2004 - 2009) και εξακολουθεί να συγκυβερνά μ’ αυτούς που δηλώνουν «καραμανλική Δεξιά» και με «τους Καμμένους», που με αντάλλαγμα την υπουργική καρέκλα, τον κράτησαν και συνεχίζουν να τον κρατούν, στην πρωθυπουργία.

• Οι προοδευτικοί πολίτες, στους οποίους αποβλέπει, δεν είναι «λωτοφάγοι». Πολλοί το 2015, που δεν γνώριζαν το μέγεθος της «αυταπάτης» (όπως ονομάζει τις δημαγωγικές υποσχέσεις ο κ.Τσίπρας) ψήφισαν μαζικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τώρα, το 2019, γνωρίζουν και δεν θα πέσουν στη νέα «παγίδα» της πρόσκλησης για δήθεν προοδευτικό μέτωπο (μέτωπο έχει ο κ. Τσίπρας με καραμανλικούς).

• Υπάρχει προοδευτική παράταξη, με το προοδευτικό αναπτυξιακό και κοινωνικό «πρόγραμμα Ελλάδα», που μπορεί να τους εκφράσει. Και αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής. Παράταξη, στην οποία ηγήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, από το 1974 και σήμερα, από το Νοέμβρη του 2017, έχει εκλεγμένη - από την κοινωνική βάση - πρόεδρο την κα Γεννηματά.