Γήπεδο ακαδημιών Κολοσσού: Είναι πλέον θέμα χρόνου...

Πέρασε από έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου η σύναψη διαβαθμιδικής σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου για το έργο «Βελτίωση και Στέγαση Γηπέδων Αθλοπαιδιών Α.Ο. Κολοσσού στο Δημοτικό Στάδιο “Διαγόρας”», προϋπολογισμού 520.000€ .

Βάσει των προβλεπομένων, ο Δήμος Ρόδου εκχωρεί την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, που αναλαμβάνει και τη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου σε θέματα αθλητισμού, κ. Νίκου Νικολή, σκοπός του προγράμματος είναι αφενός μεν να προστατευτούν κατά μεγάλο ποσοστό από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τα εν λόγω γήπεδα και κατ’ επέκταση ο μεγάλος αριθμός παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης κι αφετέρου θα βελτιωθούν γενικά οι συνθήκες άθλησής τους.

Οι προτεινόμενες κατασκευές θα είναι ελαφριές, μη μόνιμου τύπου. O αγωνιστικός χώρος θα επιστρωθεί με κατάλληλο υλικό, σύμφωνα με τους κανόνες καλαθοσφαίρισης, ούτως ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων με ασφάλεια.

Ο αερισμός και ο φωτισμός στους χώρους αυτούς θα είναι άμεσος και φυσικός αφού, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, δεν θα κατασκευαστούν στοιχεία πλαγιοκάλυψης.

Η στέγη θα έχει ελλειψοειδή μορφή, ο φέρων οργανισμός της θα είναι μεταλλικός (χωροδικτύωμα), χρωματισμένος σε τόνους του γαλάζιου ενώ η επικάλυψη θα γίνει με μεμβράνη επικάλυψης συγκολλήσιμου τύπου.

Επιπλέον, θα υπάρξει προμήθεια και τοποθέτηση τεσσάρων κινητών μπασκετών, σύμφωνα με τις οριζόμενες από την Ομοσπονδία και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προδιαγραφές.

Η Διαβαθμιδική Σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών θα είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.