Θεοδόσης Στεφανάκης: Μαζί με το βιβλίο του, ταξιδεύει και ο ίδιος

Το βιβλίο του «Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου» συνεχίζει το ταξίδι του και συμπαρασύρει σε νέα και τον ίδιο.

Ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔ, Θεοδόσης Στεφανάκης, θα βρίσκεται την επόμενη Κυριακή, 17 Μαρτίου, στον Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που δέχθηκε να είναι ένας από τους ομιλητές της ημερίδας «Φορολογικά, Νομικά και Οργανωτικά Θέματα Αθλητικών Σωματείων», η οποία διοργανώνεται στο Νομαρχείο της πόλης από τον Κοιν. Σ. Επ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Δίκτυο Ορφέας», σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματικών της περιοχής και της Περιφερειακής Ενότητας  Έβρου.

Μαζί με τον Θεοδόση Στεφανάκη, ομιλητές στην ημερίδα της Αλεξανδρούπολης θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής  Δημήτρης Γαργαλιάνος, γνωστός από το σεμινάριο που διοργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο «Ροδίων Παιδεία» για τα ερασιτεχνικά σωματεία της Δωδεκανήσου, καθώς και η Δικηγόρος LLM-Διαπροσωπική Διαμεσολαβήτρια Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου.  

Ο Β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης θα αναπτύξει τα παρακάτω θέματα:  
*Ορισμός και βασικές έννοιες Αθλητικού Σωματείου
*Η λειτουργία των αθλητικών σωματείων (χάραξη στρατηγικής, προγραμματισμός δράσεων, προϋπολογισμός, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού)

*Υποχρεώσεις από τήρηση βιβλίων, Φορολογιστικό πλαίσιο
*Πρακτικά φορολογικά θέματα (απαλλαγή Φ.Π.Α. εκδηλώσεων, συνδρομές μελών, λειτουργία ακαδημιών εκμάθησης Αθλημάτων, αντιμετώπιση δωρεών-χορηγών, διαφημίσεις γηπέδων, λειτουργία κυλικείων, Αμοιβές αθλητών, προπονητών, ασφάλιση προπονητών, εργόσημο διαιτητών).