Ξαναγράφουν το μέλλον τους Ηρακλής Μαριτσών και Πολύστρατος!

Με πλατιά χαμόγελα υποδέθηκαν, στα Μαριτσά και στα Λάερμα, την είδηση για την έγκριση, προχθές το βράδυ, από το Περιφερειακό Συμβούλιο των εισηγήσεων του περιφερειακού και εντεταλμένου για τα θέματα του αθλητισμού συμβούλου, Νίκου Νικολή, για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο Ρόδου, που αφορούν τις γηπεδικές εγκαταστάσεις των δύο κοινοτήτων.

Το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του Ηρακλή για τη δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητηρίου (θα είναι διαστάσεων 55Χ30 και συνολικού κόστους 266.251 ευρώ) ικανοποιείται, το δε νέο βοηθητικό, στο οποίο θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας και θα περιφραχθεί, θα προκύψει από την ενοποίηση του ήδη μικρού υφιστάμενου με το παρακείμενο 5Χ5.  

Για τη στιγμή που η ομάδα τους θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα, μετά από χρόνια «περιπλάνησης», αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα  όσοι αγαπούν τον Πολύστρατο.

Το κόστος για την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και την εγκατάσταση νέου συστήματος ηλεκτροφωτισμού, που θα αλλάξει την εικόνα του γηπέδου των Λαέρμων και θα το καταστήσει λειτουργικό και ασφαλές, έχει προϋπολογιστεί στις 300.000 ευρώ και οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν πώς και πώς, καθώς η ταλαιπωρία τόσων ετών τους έχει κουράσει.  

Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ρόδου και όπως έλεγε χθες ο Νίκος Νικολής, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη δημοπράτηση το συντομότερο.   

Παράλληλα, δεκτή έγινε η εισήγηση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για την εγκατάσταση, στα γήπεδα της Δωδεκανήσου που δεν τον διαθέτουν, συστήματος ηλεκτροφωτισμού.