Κάθειρξη 5 ετών στον Γιάννη Οικονομίδη και σε τέσσερα ακόμη μέλη της ΕΠΟ, για την κάρτα υγείας

Ποινή πέντε ετών επιβλήθηκε σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη (σ.σ. γιατρό και εκπρόσωπο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου στο Δ.Σ.).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάση την καταδίκη καθώς και να χορηγηθεί αναστολή εως την έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο κήρυξε αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

Θυμίζουμε πως υπόθεση είχε να κάνει με ένα πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές το 2005, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και καταγγέλθηκε οκτώ χρόνια μετά. Η ΕΠΟ όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κανονικά τα χρήματα στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας με ένα ποσό τα ταμεία της κοντά στα 13.000.000 ευρώ.

Παρά την εισήγηση του εισαγγελέα για ενοχή, αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Καραμελίδης και Νίκος Προύντζος, όπως και οι Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος,  Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος.

Αθώοι κρίθηκαν και οκτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, οι Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Πηγή: sport24.gr