Συγκρατημένες οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν στη Ρόδο

Συγκρατημένες οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν στη Ρόδο

Συγκρατημένες οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Η χρονιά θεωρείται δύσκολη αφού διαγράφεται μικρή μείωση στις κρατήσεις

Συγκρατημένα αισιόδοξος είναι ο τουριστικός κλάδος της Ρόδου, για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, μετά τα μηνύματα από την έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, που μπορεί να μη δείχνουν αύξηση στις κρατήσεις, αλλά θέλουν την κίνηση από τη Γερμανία και άλλες χώρες να ισορροπεί σε λογικά επίπεδα μετά τις αυξήσεις των τελευταίων ετών.

Οι αεροπορικές θέσεις επιβεβαιώθηκε και επισήμως πλέον ότι θα είναι μειωμένες φέτος για τη Ρόδο, αφού μετά τις πτωχεύσεις των αεροπορικών εταιρειών τα διαθέσιμα αεροπλάνα έγιναν λιγότερα καθώς αυτά που αποσύρθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν.

Έτσι με δεδομένο ότι η αύξηση της ζήτησης προς την Τουρκία έχει διαμορφωθεί σε διψήφιο ποσοστό, και ότι αύξηση γνωρίζουν επίσης η Τυνησία και η Αίγυπτος και από την άλλη ότι τα διαθέσιμα αεροπλάνα είναι λιγότερα, πολλοί ελληνικοί προορισμοί θα υποδεχτούν λιγότερους τουρίστες φέτος.

Ενδεικτικό των μεγάλων αλλαγών που θα χαρακτηρίσουν φέτος την τουριστική περίοδο είναι και η μεγάλη συρρίκνωση που γνωρίζει η Κύπρος στην τουριστική της κίνηση, που κυμαίνεται σε διψήφιο ποσοστό σε αντίθεση φυσικά με τα θέρετρα χωρών της Αφρικής και της Τουρκίας.

Η έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί κάθε χρόνο το βαρόμετρο για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου για κάθε προορισμό, έδειξε ότι φέτος η τουριστική κίνηση αναμένεται να είναι μάλλον μειωμένη στη Ρόδο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος που βρίσκεται στο Βερολίνο, δήλωσε στη «Ροδιακή» ότι φέτος θα «πιάσουμε» τα ποσοστά του 2017, κάτι που σημαίνει ότι σε σύγκριση με πέρσι η σαιζόν του 2019 θα καταγράψει μία μείωση που θα κυμανθεί από 3% έως 5%.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, είναι δύσκολο ακόμα και να πιάσουμε τα περυσινά νούμερα, και έκανε γνωστό ότι αυτή η μικρή αύξηση στο τουριστικό ρεύμα που καταγράφεται στην Ευρώπη της τάξης του 3,5% έως 4% δε φαίνεται να απορροφάται από τους δικούς μας τουριστικούς προορισμούς, αλλά από τους προορισμούς της Τουρκίας της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Πιο αισιόδοξη είναι η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία, δήλωσε στη «Ροδιακή» ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα, αλλά επειδή η χρονιά θα είναι δύσκολη πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Όπως δήλωσε χτες από το Βερολίνο, στόχος της ίδιας και της διεύθυνσης Τουρισμού είναι να προωθηθεί η Ρόδος όσο το δυνατόν πιο δυναμικά και για το λόγο αυτό όλοι οι απεσταλμένοι του δήμου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.


Στο περίπτερο της περιφέρειας εκεί που υπάρχει χώρος για τη Ρόδο και τους επιχειρηματίες του νησιού που δίνουν το «παρών», προσφέρονται τοπικά προϊόντα ενώ από τις συζητήσεις με τους επισκέπτες αποδεικνύεται ότι το νησί μας είναι αγαπημένος προορισμός στους γερμανούς.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, η αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δούμε ρεαλιστικά το ζήτημα των αφίξεων και να μην μένουμε προσηλωμένοι στην αριθμολαγνεία.

Η μείωση που πιθανόν να έχουμε φέτος στις αφίξεις θα οδηγήσει σε ομαλοποίηση της κατάστασης καθώς θα εξισορροπηθεί η συνεχής και μεγάλη αύξηση των τελευταίων ετών. Άλλωστε, όπως είπε, όλα είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη