Επιβάρυνση  για τις νεανίδες

Το ενιαίο πρωτάθλημα γυναικών έχει επιβαρύνει οικονομικά τις πέντε συμμετέχουσες ομάδες, ανεξάρτητα από το αν πράγματι η διοργάνωση έχει γίνει πιο ανταγωνιστική και πολύ πιο ενδιαφέρουσα από περασμένες σεζόν.

Είναι θεμιτό για μία ομάδα να ζητήσει από την Τοπική Επιτροπή να δώσει δύο ματς με την αφορμή ενός ταξιδιού ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, αυτή της ΕΑΚΑ, αφορά σε τρία ματς μέσα σε ένα διήμερο και τη μεγαλύτερη – αγωνιστική – επιβάρυνση θα έχουν οι αθλήτριες που θα κληθούν να παίξουν και στα τρία.

Συγκεκριμένα, η ΕΑΚΑ ζήτησε να μην ταξιδέψει στη Ρόδο για να παίξει με τον Ιάλυσο αύριο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος γυναικών, αλλά να έρθει, όπως είναι προγραμματισμένο, στις 16-17 του μήνα, με αφορμή τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ νεανίδων.

Το αίτημά της έγινε δεκτό με συναίνεση του Ιάλυσου, που σημαίνει ότι οι νεανίδες (και οι κορασίδες) του γυναικείου τμήματος θα κληθούν να παίξουν δύο ματς τη μία μέρα κι ένα την επόμενη (το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι). Δηλαδή, αθλήτριες που έχουν συνηθίσει να παίζουν – στην καλύτερη περίπτωση – κάθε δεκαπέντε μέρες – το επόμενο Σαββατοκύριακο θα δώσουν τρεις αγώνες μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Η ανακοίνωση: «Μετά από συναίνεση των δύο ομάδων και για οικονομικούς λόγους, ώστε η ΕΑΚΑ να μην επιβαρυνθεί μ’ ένα επιπλέον ταξίδι, η αναμέτρηση του γυναικείου πρωταθλήματος, ανάμεσα στον ΓΑΣ Ιάλυσος και την ΕΑΚΑ, θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαρτίου και όχι την Κυριακή 10/3, όπως αρχικά είχε οριστεί».