Έλαμψαν τ’ αστέρια του παρελθόντος στη Ρόδο

Ένα λαμεπρό απόγευμα έζησαν όσοι βρέθηκαν προχθές, ημέρα της Ενσωμάτωσης στο Δημοτικό  Στάδιο της Ρόδου, όπου πραγματοποιήθηκε το φιλικό ανάμεσα στους βετεράνους Ρόδου/Διαγόρα και στους βετεράνους του ΠΑΟΚ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Παυλίδη.

Στην εξέδρα του Δημοτικού  Σταδίου βρέθηκαν
-Εκ μέρους της περιφέρειας οι κ.κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, Δημήτρης Τσοπανάκης  και Μιχάλης Μπαριανάκης
-Παρών ήταν ο Δήμαρχος Ροδίων Φώτης Χατζηδιάκος, με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή.

-Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης
-Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης με τον άμεσο συνεργάτη του Άγγελο Μπασινά., αλλά και πολύς κόσμος του ποδοσφαίρου, ο οποίος πήγε στο γήπεδο για να τιμήσει τον Γιάννη Παυλίδη και να θυμηθεί μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές, όπως αυτές που πρόσφεραν λίγο μετά τις τιμές που αποδόθηκαν από τους βετεράνους τη Ρόδο και τον Διαγόρα, σε ανθρώπους που έδωσαν και τη ζωή τους για να πάει μπροστά ο βασιλιάς των σπορ και στο νησί μας.

Ανάμεσα στον κόσμο βρέθηκαν  και παιδιά του Συνδέσμου φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο νησί μας.
-Απουσίασαν για λόγους υγείας ο Γιώργος Κούδας και ο Κώστας Ιωσηφίδης για επαγγελματικούς λόγους.

ΟΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙΣΕΣ ΤΙΜΕΣ
Οι διοργανωτές αυτής της όμορφης εκδήλωσης, απένειμαν τιμές σε ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά στο Ροδίτικο ποδόσφαιρο.

-Το μέλος της Διοίκησης των βετεράνων Βασίλης Κοντουδιός απένειμε τιμητική πλακέτα στον 93χρονο Ντίνο Δοξόπουλο

-Οι βετεράνοι τίμησαν δια χειρός Γιάννη Καραντάνη τον Μιχάλη Μάχλη, για τα όσα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο του νησιού

-Ένας πιο σύγχρονος βετεράνος ο Μιχάλης Γιαννουκάς, τίμησε τον  Δημήτρη Ματαράγκα.

-Επίσης ο Μανώλης Κώττης, παρέδωσε στον «αιώνιο» φροντιστή της Ρόδου, Μιχάλη Βογιατζάκη, αναμνηστική πλακέτα

-Ο Χρήστος Κουτσομύτης τίμησε τον μεγάλο Γιώργο Σκαρτάδο, ο οποίος λίγο αργότερα προτίμησε τους βετεράνους του νησιού μας, από εκείνους του ΠΑΟΚ

-Ο πρόεδρος της Ρόδου Τώνης Μαρτίνης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας Μιχάλη Μπέλλη.

-Ενώ το πιο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, πήρε ο ομοπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος αγωνίσθηκε αλλά και ήταν προπονητής στο παρελθόν των «κυανέρυθρων», στον οποίο απένειμε τιμητική πλακέτα ο Διαγόρας, με τον αντιπρόεδρο του Μαίο Καμπουράκη.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές στο παιχνίδι. Με μπροστάρηδες τους νεότερους, Σαλπιγγίδη, Τουρσουνίδη και Γεωργιάδη επιβλήθηκαν με 7-2 των βετεράνων Ρόδου Διαγόρα.
Ο πρώτος μάλιστα σημείωσε τα τέσσερα από τα επτά γκολ, ενώ για τους Ρόδιους παλαίμαχους σκόραραν οι Κώστας Φτάκλας (με πέναλτι) και Μιχάλης Κάβουρας.
Διαιτητές ήσαν οι κ.κ. Καλαθενός, Διαμαντέας και Σακελλαρίδης .

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΡΟΔΟΥ-ΔΙΑΓΌΡΑ: Καλαφάτης, Ροδανάκης, Αλεξανδρίδης, Αγγελόπουλος, Αμπελάς, Αντώνογλου, Βελής (έπαιξε και με τις δυο ομάδες), Γιακουμάκης, Γιαννουκάς, Διακοφιλιππής, Δουρδουνάς, Δράκος, Ισκάς, Κάβουρας, Κακλαμάνος, Καραντάνης, Κυπριώτης, Κώττης, Μπακαρής, Μπόνης, Πανάγος, Παπαδιός, Παπαιωαννου Β, Ρίζος, Ρουτζιέρης, Σκαρτάδος, Σπανός Στ., Τσακίρης, Τσίκκης, Φαλτσέτας, Φτάκλας, Χαλκιάς, Εγγλέζος, Δημητρακόπουλος  

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Αργυρόπουλος, Τερζανίδης, Μήτογλου, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σαλπιγγίδης, Νάστος, Χασιώτης, Βουτσιάς, Τουρσουνίδης, Γεωργιάδης, Μαυρέας  και Αντωνόπουλος.