Ενωτικό Κίνημα Κάσου: «Διαφωνήσανε συμφωνώντας οι υποψήφιοι για τον δήμο»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ενωτικό Κίνημα Κάσου για τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους για έναν την συγκρότηση ενός κοινού συνδυασμού για τον δήμο, αναφέρει τα εξής:

«Διαφωνήσανε συμφωνώντας. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από την τελευταία συνάντηση των υποψηφίων επικεφαλής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Και εξηγούμαστε. Δεν κατέστη αφενός εφικτή η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου κοινής αποδοχής, αλλά συμφωνήθηκε να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι να πείσουν τις παρατάξεις τους για τη διαμόρφωση ενός προεκλογικού κλίματος χωρίς φανατισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε στην τήρηση αυτής της «συμφωνίας κυρίων» γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να παγιοποιηθεί μια προεκλογική περίοδος χαμηλών τόνων, αλλά κύρια μια μετεκλογική συνεργασία στα κοινά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Από τη μεριά μας νομίζουμε πως εξαντλήσαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας με αξιοπρέπεια και συνέπεια λόγων και έργων.

Κάποιοι θα πουν ότι δικαιώθηκαν επειδή κυνηγούσαμε το «ακατόρθωτο».

Έχουμε όμως να καταμαρτυρήσουμε πως μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκαμε σοφότεροι και πιστεύουμε πως καταφέραμε να αναδείξουμε αξίες όπως την βαθιά έννοια της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που διαφορετικά θα έμεναν καταχωνιασμένες στο σεντούκι των παππούδων μας.

Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε να διατρανώσουμε πως θα εξακολουθήσουμε να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ και να καιροφυλακτούμε για τυχόν παρεκτροπή του κλίματος που περιγράψαμε παραπάνω.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία μας αυτή μπορεί (και έχει αυτή τη δυναμική) να μετουσιωθεί σε ένα ευρύ ΚΙΝΗΜΑ με άξονες τη διαφύλαξη του πολιτικού και όχι μόνο πολιτισμού μας, καθώς και τη δράση μας σε ζητήματα που θα προκύπτουν κατά καιρούς από την καθημερινή μας αναγκαιότητα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ενωτικό Κίνημα Κάσου