Ενωτικό Κίνημα Κάσου: «Διαφωνήσανε συμφωνώντας οι υποψήφιοι για τον δήμο»

Ενωτικό Κίνημα Κάσου: «Διαφωνήσανε συμφωνώντας οι υποψήφιοι για τον δήμο»

Ενωτικό Κίνημα Κάσου: «Διαφωνήσανε συμφωνώντας οι υποψήφιοι για τον δήμο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ενωτικό Κίνημα Κάσου για τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους για έναν την συγκρότηση ενός κοινού συνδυασμού για τον δήμο, αναφέρει τα εξής:

«Διαφωνήσανε συμφωνώντας. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από την τελευταία συνάντηση των υποψηφίων επικεφαλής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Και εξηγούμαστε. Δεν κατέστη αφενός εφικτή η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου κοινής αποδοχής, αλλά συμφωνήθηκε να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι να πείσουν τις παρατάξεις τους για τη διαμόρφωση ενός προεκλογικού κλίματος χωρίς φανατισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε στην τήρηση αυτής της «συμφωνίας κυρίων» γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να παγιοποιηθεί μια προεκλογική περίοδος χαμηλών τόνων, αλλά κύρια μια μετεκλογική συνεργασία στα κοινά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Από τη μεριά μας νομίζουμε πως εξαντλήσαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας με αξιοπρέπεια και συνέπεια λόγων και έργων.

Κάποιοι θα πουν ότι δικαιώθηκαν επειδή κυνηγούσαμε το «ακατόρθωτο».

Έχουμε όμως να καταμαρτυρήσουμε πως μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκαμε σοφότεροι και πιστεύουμε πως καταφέραμε να αναδείξουμε αξίες όπως την βαθιά έννοια της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που διαφορετικά θα έμεναν καταχωνιασμένες στο σεντούκι των παππούδων μας.

Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε να διατρανώσουμε πως θα εξακολουθήσουμε να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ και να καιροφυλακτούμε για τυχόν παρεκτροπή του κλίματος που περιγράψαμε παραπάνω.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία μας αυτή μπορεί (και έχει αυτή τη δυναμική) να μετουσιωθεί σε ένα ευρύ ΚΙΝΗΜΑ με άξονες τη διαφύλαξη του πολιτικού και όχι μόνο πολιτισμού μας, καθώς και τη δράση μας σε ζητήματα που θα προκύπτουν κατά καιρούς από την καθημερινή μας αναγκαιότητα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ενωτικό Κίνημα Κάσου

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους