Πλήθος κόσμου κοντά στον  Ημιμαραθώνιο Απολλώνων

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου με 104 συμμετοχές και πλήθος ανθρώπων που μπορεί να μην αγωνίστηκαν αλλά προσέφεραν εθελοντικώς, για να κυλήσουν όλα κατά πώς πρέπει.   

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν χαρακτηριστικά πώς ο καθένας βοήθησε για την επιτυχία:
«Με μεγάλη επιτυχία σε μια μεγάλη γιορτή ολοκληρώθηκε ο 12ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων την προηγούμενη Κυριακή 3 Μαρτίου.

Με τον καλύτερο καιρό στη μέση ενός δυνατού χειμώνα και τη συμμετοχή 104 αθλητών και αθλητριών στην εκκίνηση  από τον κεντρικό δρόμο των Απολλώνων, οι δρομείς έτρεξαν σε μια απαιτητική αλλά και πανέμορφη διαδρομή 21 χιλιομέτρων στην οποία τερμάτισαν οι 103, με μια εγκατάλειψη, στην πλατεία των Απολλώνων περνώντας από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί και τον Προφήτη Ηλία.

Αν την περσινή χρονιά η διαδρομή ήταν άγνωστη στους περισσότερους αθλητές, φέτος οι “παλιοί” βελτίωσαν τα ρεκόρ τους και οι “νέοι” που τόλμησαν να τρέξουν στη δύσκολη διαδρομή στον αγώνα που γίνεται στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου ήταν υποψιασμένοι για τις δυσκολίες του αγώνα.

Με την παρουσία των εθελοντών και τη βοήθεια των χορηγών στο πλάι των διοργανωτών, ο αγώνας, που έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων μεγάλων αποστάσεων της Ρόδου, οδηγήθηκε σε μια ακόμα επιτυχία.

Για πρώτη φορά δοκίμασαν να τρέξουν ημιμαραθώνιο πολλοί αθλητές. Συνολικά, αν αθροίζαμε τις συμμετοχές του περσινού αγώνα με τον φετινό θα ξεπερνούσαμε τον αριθμό των 150 αθλητών και αθλητριών.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Μιχάλης Χατζηιωάννου από τον Πανορμίτη Σύμης ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Νεσφυγέ Σέβη από τον Ανταίο.

Διοργανωτής του αγώνα ήταν η Νίκη Ρόδου με συνδιοργανωτές τον Δήμο της Ρόδου που πρόσφερε ένα λεωφορείο του ΡΟΔΑ, την κοινότητα Απολλώνων που πρόσφερε την κοινοτική αίθουσα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο Απολλώνων “Νέοι Ορίζοντες”, τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών “οι Απολλωνιάτισσες” και τον αθλητικό σύλλογο “Απόλλων Απολλώνων “που έδωσαν το μεγάλο κομμάτι της φιλοξενίας στον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα των απονομών μετά τον τερματισμό.

Ξεκινώντας κατά χρονική σειρά το κομμάτι των εθελοντών να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε:
-Το ΡΟΔΑ με την παραχώρηση του λεωφορείου για άλλη μια φορά, που διευκόλυνε τους αθλητές στη μετάβασή τους στο χωριό των Απολλώνων και την αποχώρησή τους μετά τις απονομές.

-Τους αστυνομικούς του τμήματος Σαλάκου που ήταν σε όλη τη διαδρομή μπροστά από τον πρώτο αθλητή διευκολύνοντας την άνετη πορεία του αλλά και στην υπόλοιπη διαδρομή με ένα δεύτερο αυτοκίνητο.

-Μαζί με το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για δεύτερη φορά συμμετείχε η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου με πολλά οχήματα και με περισσότερους από 15 εθελοντές δίνοντας σιγουριά στους αθλητές, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή της κίνησης των αυτοκινήτων, καλύπτοντας τα “τυφλά” σημεία στις διασταυρώσεις, και βοηθώντας σε κάθε περίπτωση, με άριστες εντυπώσεις καθαρού εθελοντισμού.

-Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα ανέλαβαν για άλλη μια φορά οι Εθελοντές Σαμαρείτες, μια από τις σπουδαιότερες εθελοντικές ομάδες της Ελλάδας. Σε συνεργασία με τους εθελοντές της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου και την αστυνομία δεν άφησαν κανένα κενό διαφύλαξης της υγείας των αθλητών.

Να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετείχαν ένας αθλητής και μια αθλήτρια με τη φανέλα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

-Οι κριτές του αγώνα από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσων που συμμετέχουν πάντα εθελοντικά, φρόντισαν για την εγκυρότητα του αγώνα με 6 άτομα και με σύντομη κατάταξη των τριών πρώτων αθλητών κάθε κατηγορίας που ήταν το ζητούμενο των απονομών.

-Τις στάσεις ανεφοδιασμού για την τροφοδοσία των νερών κάλυψε κυρίως η οικογένεια του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου (παιδιά, αδέρφια και ανίψια) μαζί με πολύ καλούς φίλους. Η μητέρα του Τσαμπίκου ήταν εκεί.

-Να σημειωθεί ότι στον αγώνα, σε πολλούς τομείς βοήθησε η ευρύτερη οικογένεια του Τσαμπίκου.
Το “σόι” ήταν παρόν. Ξαδέρφες και ξαδέρφια πρώτου και δεύτερου βαθμού βοήθησαν όπου μπορούσαν.

-Στον τερματισμό, στην αίθουσα των απονομών εθελοντές από τις “Απολλωνιάτισσες” κυρίως, αλλά και από τον πολιτιστικό “Νέοι Ορίζοντες” και τον αθλητικό σύλλογο “Απόλλων Απολλώνων” φρόντισαν για τον μπουφέ και την καθιερωμένη πλέον στον αγώνα μακαρονάδα δίνοντας τον φιλόξενο απολλωνιάτικο χαρακτήρα στους “μουσαφίρηδες” που ήρθαν στο χωριό για τον αγώνα.

- Μεγάλη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο είχε η ομάδα τριάθλου “ο Απόλλων”. Για δεύτερη φορά έδωσαν και άλλες δύο ομάδες το παρόν, ο “Ανταίος” που συμμετέχει πλέον παντού όπου υπάρχει αγώνας αποστάσεων και από τις μαχητικές τέχνες η “Zongas teem, ΑΣ Αχιλλέας”.

Φέτος βοήθησαν περισσότεροι χορηγοί εκτός από τους συλλόγους των Απολλώνων για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και να διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.

Οι χορηγοί του αγώνα είναι: “ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ” παραδοσιακό εστιατόριο, “η Φωλιά του Κυνηγού”, “ARISTA” σούπερ μάρκετ, “ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ”, “ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ”, “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ” ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, “RONDA”, “AROMA” café, “BOWLINGHALL”, “ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ” κομμωτήριο, “ΠΑΡΑΓΚΑ” μαγειροτεχνείο, “ΓΙΑΡΕΝΗΣ” εστιατόριο, “Το Αρυάκι” σνακ μπαρ, “Η φιλική γωνιά” σουβλατζίδικο, “Περνός” καφετέρια, “Like” καφετέρια, εστιατόριο “Το Φουντουκλί”, εστιατόριο “Το Πέραμα”, “ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ” τοπικά είδη, “GEMTRAVEL”, “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ” λογιστικό γραφείο, “ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ”, “ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ” ιχθυοπωλείο, “το Special” σουβλατζίδικο, “Ο Φλεβάρης” σούπερ μάρκετ, “GONDOLA” πιτσαρία, “VARGASsport”, “ELAFOSHOTEL”, “ΤΡΟΠΑΙΟΝ” κύπελλα - μετάλλια.

Στον αγώνα έγινε μια ιδιαίτερη απονομή. Οι βετεράνοι αθλητές στίβου Ρόδου απένειμαν τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Χουσεΐν Ταμπάκ.

Ο πολύ γνωστός σε όλο τον αθλητικό χώρο Ταμπάκ δεν ήταν μόνο ποδοσφαιριστής αλλά και αθλητής στίβου και δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

Την απονομή έκανε ο Κιλασίν Μουσταφά στον ανιψιό του Ταμπάκ ενώ παρόντες σε όλο τον αγώνα ήταν ο αδερφός και η αδερφή του εκλιπόντος.

Στον αγώνα αλλά και στις απονομές έδωσαν το “παρών”:
-Από την Περιφέρεια ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Δημήτρης Τσοπανάκης.

-Από τον Δήμο της Ρόδου ο χωροταξικός αντιδήμαρχος κύριος Πάλλας Αγαπητός.

-Εκεί ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΡΟΔΑ κύριος Παρασκευάς Δημήτρης και ο διευθυντής του κύριος Καραμανώλης Φώτης.

-Από την κοινότητα Απολλώνων όλο το κοινοτικό συμβούλιο με τον πρόεδρο της κοινότητας κύριο Πιπέρη Βασίλη και τους κοινοτικούς συμβούλους κύριους Λαγογιάννη Μάκη και Πίσσα Σάββα αλλά και τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κύριο Τσιγάρο Γιάννη.

- Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσων ο τεχνικός σύμβουλος κύριος Διακονικόλας Σάββας.

-Τον πολιτιστικό σύλλογο “Νέοι Ορίζοντες” εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του κύριος Μπαϊράμης Θεόφιλος, τον αθλητικό σύλλογο “Απόλλων” Απολλώνων το μέλος του ΔΣ κύριος Πλάτσης Στέργος ενώ “οι Απολλωνιάτισσες” ήταν εκεί με μεγάλη ομάδα.

-Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι χορηγών, ενώ απονομή έκανε η εκπρόσωπος της Μελισσοκομικής Ρόδου κυρία Σοφία Γαυρά.    

Το επόμενο ραντεβού για τον 13ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου Απολλώνων στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου είναι δεδομένο από τώρα για την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου του 2020. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για την Κυριακή 1 Μαρτίου του 2020. Καλή αντάμωση στα Απόλλωνα.»