Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου η Καπνοβιομηχανία

Πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων της Ρόδου, φέτος όχι μόνο πήρε αυτόν τον τίτλο αλλά έκανε ένα βήμα παραπάνω και κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα του νομού μας!

Το 3ο ΓΕΛ ή όπως είναι πιο γνωστό ως Καπνοβιομηχανία πήρε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Λυκείων της Δωδεκανήσου κι ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στην α’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα (ενδεχομένως και στον Πειραιά, εκκρεμεί η προκήρυξη των αγώνων από το αρμόδιο Υπουργείο).

Οι νεαροί αθλητές της «Καπνό» επικράτησαν στον τελικό, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο των Καλυθιών, του ΕΠΑΛ Καλύμνου με 46-36. Τα παιδιά του Φίλη Ξυπολιτά είχαν καλύτερη απόδοση σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και μόνο από το Βενετόκλειο (περσινός αντίπαλος στον τελικό Ρόδου) ζορίστηκαν όμως είχαν πάρει φόρα για να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούσαν.

Με σχετική ανακοίνωση για την επιτυχία της ομάδας μπάσκετ του Λυκείου, αναφέρονται οι παρακάτω λεπτομέρειες: «Εθισμένοι στις νίκες είναι τα χρυσά παιδιά - παίκτες της ομάδας Μπάσκετ του 3ου λυκείου Ρόδου - Καπνοβιομηχανίας στο πλαίσιο των σχολικών αγώνων καλαθοσφαίρισης.
 
Οι παίκτες του Ξυπολιτά (γυμναστής) με ντόμινο νικών χαρτογραφούν ήδη μια νέα μπασκετική γη και γράφουν μια μοναδική εποποιία για την αθλητική ιστορία του σχολείου τους.

Ήδη αγκάλιασαν τη νίκη στον τελικό της Δωδεκανήσου με θρίαμβο απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του ΕΠΑΛ Καλύμνου. Με σκορ 46-36 δικαίωσαν τις προσδοκίες των προπονητών τους κι απέδειξαν ότι δεν είναι τυχαία πρωταθλητές Δωδεκανήσου.

Με εξαιρετικό ρόστερ (Στέφανος Μπόζιτς, Σάββας Κατσιδώνης, Γαβριήλ Κωνστάντουρας, Σταμάτης Βιτζηλαίος, Αντώνης Κωνσταντάκης, Γιώργος Μακρής, Λευτέρης Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Καραϊσαρίδης, Γιάννης Μπόζιος, Παναγιώτης Σεχρεμέλης, Βασίλης Τριντής, Μανώλης Πηδιάκης) δεν αμφισβητήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό της Καλλιθέας με τη συμπαράσταση συμμαθητών και εκπαιδευτικών τους.

Ωστόσο, είχαν ήδη κερδίσει διαδοχικά το λύκειο Αφάντου με 43-15, το Καζούλειο με 41-29 και το Βενετόκλειο με buzzer beater 48-46.

Πλέον, ο δρόμος έχει γίνει λεωφόρος και οι εμπειρίες από την επόμενη φάση στην Αθήνα θα είναι ιστορικές».