Μέχρι το τέλος Μαρτίου η ρύθμιση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, είχαν το περασμένο Σάββατο στα Μαριτσά εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, με βασικό θέμα τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας πρόληψης φυσικών καταστροφών.

 Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Νίκος Ρεσβάνης και Νίκος Γιωτόπουλος αντίστοιχα, καθώς επίσης και η νομική σύμβουλος Μιράντα Λαού.

 Παρόντες ήταν επίσης κατόπιν δικής τους επιθυμίας και τρεις πρόεδροι Κοινοτήτων της Ρόδου. Πρόκειται για τους Βασίλη Νικολίτση (Φανών), Μόσχο Ζερβό (Μαριτσών) και Στέλιο Βονάκη (Αγίου Ισιδώρου), οι οποίοι εξέφρασαν επίσης την αγωνία τους για τη συνέχιση λειτουργίας της.

Όλοι τους άκουσαν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του κ. Σαντορινιού, ο οποίος αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο νησί μας, συνέστησε ωστόσο υπομονή μέχρι το τέλος Μαρτίου ώστε να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Για τον λόγο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία και σε επίπεδο νομικών συμβούλων των δύο υπουργείων και της δικηγόρου της εταιρείας κας Λαού, ώστε δοθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική πρόταση που θα κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία, θα αφορά τη δεκαετή παράταση του καταστατικού λειτουργίας της εταιρείας, ώστε να μην ανακύπτει κάθε χρόνο σχετικό ζήτημα αναφορικά με τη νομιμοποίηση των δραστηριοτήτων της στο νησί.