Στον ελληνικό τουρισμό και το 2019 ποντάρουν TUI και Thomas Cook

Στον ελληνικό τουρισμό και το 2019 ποντάρουν TUI και Thomas Cook

Στον ελληνικό τουρισμό και το 2019 ποντάρουν TUI και Thomas Cook

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Περαιτέρω αύξηση των θετικών δεικτών του ελληνικού τουρισμού για το 2019, προσδοκούν κι αναμένουν οι δύο κορυφαίοι τουριστικοί οργανισμοί της Ευρώπης, TUI και Thomas Cook, σύμφωνα με τα μηνύματα που έστειλαν από τη φετινή διεθνή τουριστική έκθεση ITB που έλαβε χώρα στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρθηκε, η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών αλλά και νέων θεματικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα επίδοση ρεκόρ στις αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2019, μεγαλύτερη του 2018, οπότε και ξεπέρασαν τα 4,4 εκατομμύρια. Αυτό τουλάχιστον ήταν το μήνυμα του πρόεδρου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας (DRV), κ. Norbert Fiebig. Όπως επισήμανε ο κ. Fiebig η θετική εικόνα στην εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία αναμένεται όχι απλά να συνεχιστεί αλλά και να διογκωθεί κατά 3% το τρέχουσα χρονιά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις που παρουσίασε στο Βερολίνο η γερμανική Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων DRV, η Ελλάδα βρέθηκε στο τοπ 3 των προτιμήσεων των Γερμανών στα πακέτα διαμονής το 2018, μαζί με την Τουρκία και την Ισπανία, ενώ ψηλά βρίσκεται και για τη φετινή χρονιά, έστω κι αν η περίοδος των προκρατήσεων για τους Γερμανούς φέτος έχει μετατεθεί προς τα πίσω σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Ωστόσο οι τρεις αυτοί προορισμοί αναμένεται να κινηθούν με διαφορετικές ταχύτητες σύμφωνα με την DRV. Ειδικότερα, οι Γερμανοί έχουν «απογειώσει» την Τουρκία, η οποία σημειώνει και τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 58% σε σύγκριση με πέρυσι. Ανοδική είναι και η ζήτηση για την περιοχή της ανατολικής μεσογείου ενώ αύξηση ενδιαφέροντος καταγράφεται και για προορισμούς όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Βουλγαρία και η Κροατία.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν και οι δύο μεγάλοι ταξιδιωτικοί όμιλοι TUI και Thomas Cook. Αναλυτικότερα η TUI Γερμανίας αναμένει διψήφιο ποσοστό αύξησης στην Τουρκία, διψήφιο ποσοστό ανόδου για την Αίγυπτο και αύξηση 17% για την Κύπρο. Ισπανία και Ελλάδα αν και παραμένουν οι δύο πιο δημοφιλείς προορισμοί καταγράφουν μέχρι στιγμής μονοψήφια αύξηση. Να σημειωθεί ότι ο όμιλος πέρα από τις επενδύσεις που δρομολογεί για νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ενισχύει το 2019 και το πτητικό του πρόγραμμα προς τα ελληνικά νησιά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη. «Η Ελλάδα είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για την ΤUI» αναφέρουν οι επιτελείς του ευρωπαϊκού κολοσσού με τον CEO του ομίλου Fritz Joussen να συζητεί στο Βερολίνο τις προηγούμενες ημέρες με την υπουργό Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας. «Η μετεξέλιξή μας από έναν παραδοσιακό tour operator με εμπορική δραστηριότητα σε έναν όμιλο που επενδύει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται ξενοδοχεία, ενισχύοντας παράλληλα και τον κλάδο της κρουαζιέρας αποδίδει», δήλωσε από το Βερολίνο ο κ. Joussen με την Ελλάδα να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του ομίλου και για το 2019.

Από πλευράς της η Thomas Cook, κατέταξε την Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, μετά την Ισπανία και την Τουρκία.Οι τουριστικού προορισμοί που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι και εδώ η Κρήτη καθώς και η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Θάσος.

Πηγή: https://www.insider.gr/

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες