Τέλος στα πρόστιμα για τους επαγγελματίες της Νισύρου

Τέλος στα πρόστιμα για τους επαγγελματίες της Νισύρου

Τέλος στα πρόστιμα για τους επαγγελματίες της Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 378 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου, αναφέρει τα εξής:

Μετά την καταγγελία υπ’αριθμ. 743/22-02-2012 για την μη νόμιμη εγκατάσταση σκιάστρων σε δημόσιους χώρους, οι επαγγελματίες του νησιού πληρώνουν πρόστιμο ετησίως για την διατήρηση τους.

Σήμερα, μετά από πολύχρονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, το θέμα έχει διευθετηθεί.

Την 7η του Μάρτη ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο νόμος υπ’αριθμ. 4602 που στο κεφάλαιο Δ΄, άρθρο 89, τροποποιεί το άρθρο 20 του νόμου 4067/2012 προσθέτοντας την παράγραφο 6 για την εφαρμογή των διατάξεων σε οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο όπως η Νίσυρος.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την διαδικασία αδειοδότησης ώστε οι πέργολες να μην είναι παράνομες. Έτσι οι επαγγελματίες της Νισύρου θα σταματήσουν να πληρώνουν πρόστιμα.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα