Τριάντα χρόνια δράσης και προσφοράς από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ” εόρτασε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου τα τριάντα χρόνια δράσης και προσφοράς του με επετειακή εκδήλωση στην οποία ήταν προσκεκλημένος ως κεντρικός Ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος ομίλησε με θέμα: “Προσφέροντας το σώμα μας με την ψυχή μας- Λίγες σκέψεις για τη δωρεά ιστών και οργάνων”.

Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος για πολλά χρόνια είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε μία πανοραμική περιγραφή των επιτευγμάτων της πολύ ωραίας εποχής που ζούμε η οποία έχει να επιδείξει εξαιρετικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα όπως είναι οι μεταμοσχεύσεις όπου παίρνουμε όργανα από ένα άνθρωπο και τα μεταφέρουμε σε κάποιον άλλον.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι μεταμοσχεύσεις στηρίζονται στην κατάλληλη τεχνογνωσία και στην ανάγκη να βρεθούν μοσχεύματα.
Επειδή δεν υπάρχουν τεχνητά μοσχεύματα τα βρίσκουμε στο σώμα μας.

Ο Θεός αγαπά τον ιλαρό δότη άρα πρέπει ό,τι κάνει κάποιος να το βγάλει μέσα από την καρδιά του και όχι από υποχρέωση. Αν δεν μπολιάσεις τη ζωή σου με ψυχή δεν ζεις αλλά επιβιώνεις.
Αν όμως στη ζωή σου βάλεις μέσα ενθουσιασμό, πάθος, όρεξη, ευγένεια, αρχοντιά, αγάπη, τον εαυτό σου, την ψυχή σου, τότε η ζωή σου αποκτά ζωή και κατέληξε προτρέποντας όλους να γίνουν δωρητές οργάνων και ιστών γιατί με αυτή την πράξη δεν παίρνει ζωή ο λήπτης αλλά ο δότης.

Μεταξύ άλλων χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος η Εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Χαρούλα Γιασιράνη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου κ. Φιλήμονας Νικολάου ο οποίος στο τέλος επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο ανακηρύσσοντΆς τον Επίτιμο μέλος του Συλλόγου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.  Εντύπωση προκάλεσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που με ένα ιδιαίτερο τρόπο είπαν 30 τρόπους γιατί πρέπει να αιμοδοτούμε και η νεοσύστατη γυναικεία Χορωδία Κρεμαστής με τον Τάσο Κουδούνη που απέδωσε υπέροχα τον αιμοδοτικό ύμνο: “Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία”.

Ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην επιτυχία της Εκδήλωσης και όλους όσοι ήλθαν για να ακούσουν αυτό τον φωτισμένο Ιεράρχη.