Από ‘δω και πέρα έχει στίβο στα Δωδεκάνησα

Το επόμενο διάστημα οι διοργανώσεις στίβου θα έχουν την τιμητική τους, όπως κάθε άνοιξη, πριν τα πανελλήνια πρωταθλήματα με συμμετοχές αθλητών-αθλητριών σε κάθε κατηγορία. 

Το ερχόμενο Σάββατο και ώρα 10.00 στην Κάλυμνο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο αγώνας δρόμου στη μνήμη του ιατρού και δρομέα, Γιάννη Παπανικόλα με πρωτοβουλία της Ένωσης Καζώνη-Κάλυμνος 2000 και συνδιοργανώτρια την ΕΑΣ Δωδεκανήσου έχοντας τη στήριξη του Δήμου Καλυμνίων. 

Στο συγκεκριμένο αγώνα θα συμμετάσχουν περισσότερο δρομείς από την Κάλυμνο, την Κω και την Πάτμο. Σειρά μετά την Κάλυμνο παίρνει η Ρόδος με τον αγώνα ορεινού δρόμου στον Προφήτη Ηλία την Κυριακή 24 Μαρτίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 

Τον αγώνα διοργανώνει το ELAFOS HOTEL με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου έχοντας την υποστήριξη του  PANE DI CAPO όπως επίσης της ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ AEBE, με την επωνυμία «ELAFOS MOUNTAIN RUN – Προφήτης Ηλίας 2019». 

Τον αγώνα στηρίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, καθώς επίσης οι Δημοτικές Κοινότητες Σορωνής, Σαλάκου και Απολλώνων. Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» που αφορούν την ανάπτυξη κι έχουν να κάνουν με αυτόν του τέτραθλου, των συνθέτων δηλαδή, Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ αλλά και των Mini Athletics Games. 

Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη διοργάνωση, θα συμμετάσχουν για τρίτη φορά φέτος παιδιά ηλικίας από 9 έως 11 ετών από τις ακαδημίες των συλλόγων της Ρόδου. Οι παραπάνω αγώνες είναι εκείνοι που έχουν την έγκριση της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το σχολικό πρωτάθλημα από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής στις 21 Μαρτίου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» ή το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος».