Εγκρίθηκε η μελέτη για τη λαϊκή αγορά της Ρόδου

Εγκρίθηκε η μελέτη για τη λαϊκή αγορά της Ρόδου

Εγκρίθηκε η μελέτη για τη λαϊκή αγορά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Από τη δημοτική κοινότητα

Θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, κατά την οποία έγινε και ο απολογισμός πεπραγμένων της για το έτος 2018.

Έτσι, την προηγούμενη χρονιά, το Συμβούλιο της δ.κ. πραγματοποίησε δεκαπέντε συνεδριάσεις, πήρε απόφαση για αρκετές δράσεις στην πόλη, τις οποίες ο Πρόεδρος, κ. Μίλτος Παγκάς, χαρακτήρισε ουσιαστικές και εκπαιδευτικές.

Παράλληλα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του χθες ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της δ.κ. κ. Μίλτος Παγκάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οκτώ ενεργές εργολαβίες στην πόλη της Ρόδου για παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια και σε κεντρικά κτήρια όπως το Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο και το κτήριο Ακάβη ενώ η μεγαλύτερη που εκτελείται είναι η ανάπλαση του πάρκου του Ροδινιού.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, το Συμβούλιο ασχολήθηκε με αιτήματα πολιτών, κυρίως επιχειρηματιών για κοινόχρηστους χώρους. Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι είναι εξαιρετικά φειδωλοί ως προς την αύξηση των κοινοχρήστων χώρων που είναι για εκμετάλλευση ειδικά σε περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες από τη χρήση τους. Μάλιστα, στη συνεδρίαση δεν έγινε καμία τροποποίηση κοινοχρήστου χώρου στην οδό Μανδηλαρά στο Νιοχώρι, η οποία είναι επιβαρυμένη. «Πρέπει όλοι να έχουμε ίσα δικαιώματα», είπε.

Επίσης προχθές, εγκρίθηκε από τη δ.κ. η μελέτη για τη λαϊκή αγορά στον Ταξιάρχη η οποία στόχο έχει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή της. «Επιτέλους να μπει μία τάξη», είπε ο κ. Παγκάς και ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ξεχωριστός χώρος για ψαραγορά καθώς και για αγορά τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Ακόμα, θα γίνουν εργασίες για την ύδρευση και την αποχέτευση της περιοχής, θα αλλάξουν τα κιόσκια τα οποία θα είναι όλα ομοιόμορφα ενώ οι κατασκευές που θα γίνουν θα είναι ελαφριές. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο και να λειτουργήσει από του χρόνου τέτοια εποχή.

Στη συνέχεια, ο τοπικός σύμβουλος Ρόδου κ. Μπελιγράδης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το κοιμητήριο του Ταξιάρχη, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται εκεί. Είπε, λοιπόν, ότι δημοπρατήθηκε η επισκευή του τοιχίου που βρίσκεται εξωτερικά του κοιμητηρίου στον περιφερειακό δρόμο, μήκους 220 μέτρων, με προϋπολογισμό 70 χιλιάδων ευρώ και περιμένουν τον εργολάβο να υπογράψει τη σύμβαση με τον Δήμο.

Ακόμη, ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατασκευή νέου οστεοφυλακίου 214 θέσεων ενώ οι εκταφές προχωρούν γιατί το κοιμητήριο έχει γεμίσει.

Διαβάστε ακόμη

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία