Αφετηρία νίκης η εξέδρα

Όταν ένα γήπεδο πάλλεται από την παρουσία του κόσμου, είναι δεδομένο από τις απαρχές του αθλητισμού, ότι δίνει «φτερά» στην οικοδέσποινα ομάδα και γεμίζει τους αθλητές με έξτρα ενέργεια και δύναμη για την επικράτηση. Πόσω μάλλον όταν η επικράτηση είναι αναγκαία για την «επιβίωση». 

Ο Κολοσσός H Hotels έκανε ένα πολύ μεγάλο «διπλό» στο Αλεξάνδρειο την προηγούμενη αγωνιστική και αναθάρρησε στο κυνήγι της παραμονής όμως δεν το «εξαργυρώσει» με την εντός έδρας νίκη επί του Λαυρίου Aegean Cargo, θα είναι σα να μη συνέβη ποτέ κι αντί να κάνει ένα βήμα προς τη σωτηρία του, θα κάνει δύο προς τα πίσω αφού η ομάδα της λαυρεωτικής θ’ αποκτήσει απόλυτο πλεονέκτημα σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας.

Όποιος θεωρήσει ότι το ματς θα είναι εύκολο απλώς και μόνο γιατί ο Κολοσσός παίζει στην έδρα του, θα χρειαστεί να το ξανασκεφτεί. Όχι γιατί το Λαύριο έχει αποκτήσει παράδοση στο Βενετόκλειο, περνώντας κάθε χρόνο νικηφόρα, αλλά γιατί ο σημερινός αντίπαλος είναι ένα πολύ αξιόλογο σύνολο που μόλις πριν μερικές μέρες έδωσε στον Ολυμπιακό ένα από τα πιο δύσκολα τεστ του φετινού πρωταθλήματος. Μ’ έναν πολύ πετυχημένο συνδυασμό καλών ξένων και ταλαντούχων Ελλήνων, που ενισχύθηκε με την επιστροφή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, το Λαύριο αδικείται από τη βαθμολογική του θέση κι είναι σ’ εξίσου δύσκολη θέση με τον Κολοσσό. 

Τεράστιο μερίδιο δύναμης για τους «θαλασσί» σήμερα θα προέλθει από τον κόσμο της Ρόδου και θα ελαφρύνει την πίεση που δεδομένα υπάρχει για το αποτέλεσμα. Το σύνθημα της νίκης, η αφετηρία της προσπάθειας εντός παρκέ, πρέπει να γίνει η εξέδρα. 

Στην παρουσία των φιλάθλων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Έλληνας γκαρντ του Κολοσσού, Κωνσταντίνος Παπαδάκης: «Ερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη στην έδρα του Άρη, αλλά η θέση μας και η προσπάθεια που κάνουμε, μας αναγκάζει να το ξεχάσουμε και να επικεντρωθούμε για το σημαντικό παιχνίδι με το Λαύριο. Πρόκειται για μία καλοδουλεμένη ομάδα, με εμπειρία και με προπονητές και παίκτες που είναι χρόνια μαζί. Μάλιστα, το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθώς και οι αντίπαλοί μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στην προσπάθεια που θα κάνουμε, θέλουμε μαζί μας και τον έκτο μας παίκτη, που είναι ο κόσμος».

Το γεγονός ότι και το Λαύριο έχει ανάγκη τους δύο βαθμούς εξήγησε με σαφήνεια στο blog του και ο έμπειρος φόργουορντ των φιλοξενούμενων, Μιχάλης Περράκης: «Έχουμε τον “τελικό” με τον Κολοσσό, ένα παιχνίδι που η κατάκτηση της νίκης αποτελεί μονόδρομο για μας! Είναι ένα παιχνίδι “ζωής ή θανάτου” χωρίς αντίρρηση, ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Σε αυτά τα παιχνίδια οι τακτικές έρχονται σε δεύτερη μοίρα και κερδίζονται από το πάθος και την ψυχή που καταθέτεις στο γήπεδο. Πάμε εκεί για να νικήσουμε! Με ηρεμία, συγκέντρωση και συσπείρωση από όλους πιστεύω ότι θα φτάσουμε στην πολύτιμη νίκη!».