Μια ποιητική εκδήλωση του περιοδικού «Νησίδες» στη Ρόδο

Στις 13 Απριλίου 2019 το κοινό της Ρόδου θα μπορέσει να παρακολουθήσει μια διαφορετική ποιητική εκδήλωση που οργανώνει το περιοδικό “Νησίδες”. 

Η εκδήλωση αυτή αφορά την ποίηση που γράφεται τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η οποία εκφράζει μία ιδιότυπη και αντισυμβατική τάση γραφής.

Ειδικότερα η διακριτή αυτή ποιητική τάση, αν και αναπτύσσεται στο ποιητικό καθεστώς του ελεύθερου στίχου, επιλέγει να αξιοποιήσει και να αναζωογονήσει, εκφραστικά αλλά και θεματικά, είδη και μορφές από ολόκληρη την ποιητική παράδοση (αρχαία, λατινική, νεοελληνική).

Συχνά μοιάζει να αγνοεί και να απορρίπτει, περισσότερο ή λιγότερο άμεσα, τη σύγχρονη ποιητική γραφή των επιγόνων του μοντερνισμού.

Έτσι δίνεται η ευκαιρία να συναντήσουμε και να γνωρίσουμε δύο αντιπροσωπευτικούς ποιητές αυτής της ποιητικής και στιχουργικής τάσης, προσκεκλημένους του περιοδικού, τον  Γιώργο Βαρθαλίτη (γεν. 1972) και τον Θεοδόση Βολκώφ (γεν. 1980).

Μπεστιάριο, σατιρική ποίηση κοινωνικής κριτικής και ηθών, αλλά και γνήσιος λυρισμός, θα κινήσουν ασφαλώς το ενδιαφέρον όσων παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερη ποιητική εκδήλωση.