Θάνος Τζήμερος: Το κράτος μισεί την επιχειρηματικότητα

Θάνος Τζήμερος: Το κράτος μισεί την επιχειρηματικότητα

Θάνος Τζήμερος: Το κράτος μισεί την επιχειρηματικότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Καυτηρίασε τον κρατισμό που επικρατεί, σε ομιλία του στη Ρόδο

Την πρόταση της κίνησης «Δημιουργία Ξανά!» για να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης η Ελλάδα παρουσίασε, προχθές το βράδυ, στο ξενοδοχείο “Semiramis” στη Ρόδο, ο επικεφαλής της, κ. Θάνος Τζήμερος ο οποίος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, καυτηρίασε τον κρατισμό στη χώρα μας και τόνισε ότι η λύση της ρίζας του προβλήματος είναι ένα απλό νομικό και φορολογικό σύστημα.

Η «Δημιουργία Ξανά!» βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο και την Κω, για να μεταφέρει, όπως είπε ο επικεφαλής της, ένα ευχάριστο μήνυμα: Ότι η ανάπτυξη είναι εύκολο να γίνει και μπορεί να διαρκέσει αρκεί να υπάρχει το ανάλογο πλαίσιο. Για να έρθει όμως η ανάπτυξη πρέπει να προετοιμάσεις το έδαφος, και όταν μιλάμε για έδαφος οικονομικού χαρακτήρα αναφερόμαστε σε ένα σωρό δείκτες, που δείχνουν στους υποψήφιους επενδυτές σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα όσο αφορά π.χ. στην ελευθερία στη διακίνηση κεφαλαίων, την αγορά εργασίας, την τραπεζική ασφάλεια, τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος, τη γρήγορη απονομή Δικαιοσύνης, όλα αυτά που κάνουν κάποιον να πιστεύει ότι μπορεί να βάλει τα χρήματά του σε μία χώρα και κάτι να του δώσουν.

«Στην Ελλάδα της σοσιαλιστικής μανίας νομίζουμε ότι οι επενδύσεις γίνονται για την ψυχή της μάνας του επενδυτή και ότι το κέρδος είναι κάτι το δαιμονικό, γι’ αυτό όλους όσους θέλουν να επενδύσουν τους θεωρούμε κερδοσκόπους», είπε.

Και συνέχισε ο κ. Τζήμερος λέγοντας ότι υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα γραφειοκρατικής παράνοιας που δείχνουν δυστυχώς ότι το Ελληνικό Κράτος…μισεί την επιχειρηματικότητα, μισεί την επιτυχία, και πουλάει ένα παραμύθι αναδιανομής πλούτου που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αλλά είναι αναδιανομή φτώχειας, το οποίο μας οδηγεί κατευθείαν σε καταστάσεις Βενεζουέλας.

Τι πρέπει να γίνει
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Τζήμερο και τη «Δημιουργία Ξανά!», αυτό που πρέπει να γίνει είναι το εξής: Απλό και σαφές νομικό και φορολογικό πλαίσιο. Χαμηλός φόρος σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Η Δημιουργία Ξανά! Προτείνει γραμμικό φόρο, flat tax, δηλαδή φόρο χωρίς κλίμακες, με έναν μόνο συντελεστή, 12%, για φυσικά και νομικά πρόσωπα και επίσης όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Αυτό θα μηδενίσει τη φοροδιαφυγή γιατί θα την καταστήσει ασύμφορη.

Σε συνδυασμό με ΦΠΑ 15% γενικό και 9% για είδη πρώτης ανάγκης ευρείας κατανάλωσης, η Ελλάδα θα καλπάζει και αυτό το τόσο απλό οικονομικό σύστημα θα δημιουργήσει ένα σοκ ανάπτυξης, καταργώντας τις χιλιάδες σελίδες πολύπλοκης και αντιφατικής φορολογικής νομοθεσίας.
Όμως, όπως είπε στη συνέχεια, θα πρέπει όλα αυτά να συνοδευτούν με δύο κομβικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος: Η πρώτη είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για να μπορέσει το Κράτος να γίνει κυβερνήσιμο, δηλαδή να μην είναι κάθε κυβέρνηση έρμαιο του κρατικού συνδικαλισμού και η άλλη είναι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με άρση της μονιμότητας.

Μειωμένοι συντελεστές-
Μεταφορικό Ισοδύναμο

«Μία στρέβλωση που προσπαθεί να διορθώσει μία άλλη στρέβλωση», χαρακτηρίζει το ειδικό φορολογικό καθεστώς που είχαν τα νησιά μας ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά!». Όπως εξηγεί, ο κρατισμός αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές παντού…σε βαθμό κακουργήματος, ώστε ο πολίτης να μην έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί και μετά αρχίζει και μοιράζει δωράκια, είτε ως επιχορηγήσεις είτε ως μειώσεις. Ενώ, αν σε όλη την Ελλάδα ίσχυε το 15% γενικό ΦΠΑ και η δυνατότητα να αναγνωρίζονται από την Εφορία όλα τα έξοδα του πολίτη και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, δεν θα υπήρχε ανάγκη να μιλάμε για όλα αυτά αφού θα αναπτυσσόταν αλματωδώς το σύνολο της χώρας, με τις δυνατότητες που έχει κάθε περιοχή.
Είπε, πάντως, ότι υπάρχουν δομές του Κράτους που χρειάζονται και υπάλληλοι που πρέπει να αμείβονται με περισσότερα και υπάρχουν δομές οι οποίες είναι παντελώς άχρηστες και πρέπει να κλείσουν.

Για τις εκλογές
Καταρχήν, όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Τζήμερος είπε ότι θεωρούν αισχρό να καπελώνουν τα κόμματα τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό η γραμμή που έδωσε στα μέλη της «Δημιουργίας Ξανά!» είναι ότι ο καθένας αν θέλει να ασχοληθεί να το κάνει με όποιον υποψήφιο επιθυμεί. Μάλιστα, έχουν προτείνει να εκλέγονται οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι σύμβουλοι, δημοτικοί και περιφερειακοί από ένα άλλο.

Για τον λόγο αυτό και δεν θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πλην της Περιφέρειας Αττικής που θα το κάνουν «για θεσμικούς και συμβολικούς λόγους». Θα κατεβούν επίσης στις ευρωεκλογές αλλά όχι με τον ίδιο επικεφαλής αφού θέλει να μείνει για να δώσει τη μάχη εδώ. Θα βάλουν, όμως, ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα και όπως λέει με νόημα δεν θα είναι…ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, χορευτές, αστέρια από reality show!

Τέλος, στις εθνικές εκλογές θα πάρουν μέρος «ως το μοναδικό αντι-κρατικιστικό κόμμα», το οποίο θέλει μία χώρα σύγχρονη, προοδευμένη και να ανήκει σ’ αυτό που λένε δυτικό κόσμο και μπορεί να είναι και στην αιχμή του δόρατός του.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»