«Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»  της Δωδεκανήσου

Στα  ΕΠΑ.Λ Δωδεκανήσου, από το Νοέμβριο του 2018, εφαρμόζεται το Πρόγραμμα  «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο  περιλαμβάνει την εφαρμογή εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας, τη στελέχωση των σχολείων με ψυχολόγους, το σχεδιασμό και υλοποίηση χρηματοδοτούμενων σχεδίων δράσης, το θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή και τον εξοπλισμό με υποδομές τηλεδιάσκεψης και τηλε-εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτά, το 1ο ΕΠΑ.Λ Ρόδου, υπό τη Δ/νση του κου Ιωάννη Καραμήτσα, φιλοξένησε την Επιμορφωτική  συνάντηση για τους Συμβούλους Καθηγητές των ΕΠΑ.Λ Δωδεκανήσου, την Τρίτη 05.03.2019, ώρα 11:00 – 14:00 την οποία διοργάνωσε η ΣΕΕ του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ν. Αιγαίου, Υγείας - Πρόνοιας και Ευεξίας κα Παναγιώτα Καπερνέκα,  Υπεύθυνη για το Πρόγραμμα στα Δωδεκάνησα. Ο Υποδ/ντής κος Παύλος Κεφαλάκης υποστήριξε με επιτυχία τη διαδικτυακή αναμετάδοση στα εκτός Ρόδου ΕΠΑ.Λ της  Δωδεκανήσου.

Συμμετείχαν η Ψυχολόγος του ΚΕΣΥ Ρόδου, κα  Ειρήνη Μπόνη, η ΣΕΕ του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου κα Θεοδώρα Τσιμπούρη, κλ. ΠΕ79, Μουσικών, καθώς και εκπαιδευτικοί ΕΠΑ.Λ.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:
1.«Βασικές αρχές Συμβουλευτικής» από την Ψυχολόγο κα Μπόνη Ειρήνη.
2. «Διαχείριση Συγκρούσεων» από τη ΣΕΕ κα Τσιμπούρη Θεοδώρα.
3. «Επικοινωνία – Τεχνικές Ακρόασης» από τη ΣΕΕ κα Καπερνέκα Παναγιώτα.
4. Τηλεδιάσκεψη με τους Συντονιστές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης της Πιλοτικής Φάσης του Προγράμματος  κ. Λοϊζίδου Λάουρα, Βενετή Λάμπρο και Κιάσου Παρασκευή, οι οποίοι κατέθεσαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή του προγράμματος στην Εκπαιδευτική Κοινότητα. Ακολούθησε συζήτηση.