Οι αλλαγές στο 10άρι του Μαραθωνίου Ρόδου

Διαφορετική διαδρομή θα έχει φέτος ο αγώνας των 10.000μ., που πλαισιώνει τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου και θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες θα εκκινήσουν από την πλατεία Ελευθερίας κι αφού φθάσουν έως και την Φανερωμένη, θα επιστρέψουν στον χώρο εκκίνησης για τον τερματισμό.

Μια άλλη καινοτομία στον συγκεκριμένο αγώνα, είναι ότι θα ξεκινήσει στις 7.40π.μ., δηλαδή, δέκα λεπτά μετά την εκκίνηση του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Το πρόγραμμα και η διαδρομή του αγώνα, βάσει της προκήρυξης, είναι:
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.:
Ώρα Εκκίνησης: 07:40 π.μ.
Αφετηρία: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας
Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμό της πατρίδας

Περιγραφή της Διαδρομής: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας –Οδός Σάββα Νικολάου-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Οδός Κω-Οδός Λέρου-Οδός Καλύμνου-Ακτή Μιαούλη-Κάτω Πέτρες-Οδός Κρητικά/Ιαλυσού- 3η Αναστροφή-στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)-Οδός Ιαλυσού/Κρητικά-Κάτω Πέτρες-Ακτή Μιαούλη-Οδός Καλύμνου-Οδός Λέρου-Οδός Κω-Οδός Γεωργίου Παπανικολάου-Πλατεία Ελευθερίας-Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 6o Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου, όπως και για τους μικρότερους αγώνες που τον πλαισιώνουν  (ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.) θα ολοκληρωθούν  στις 31 Μαρτίου. Για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων, θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου.