Θέμα δικαιωμάτων των “Τούρκων” σε Ρόδο και Κω θέτει η Τουρκία

Θέμα δικαιωμάτων των “Τούρκων” σε Ρόδο και Κω θέτει η Τουρκία

Θέμα δικαιωμάτων των “Τούρκων” σε Ρόδο και Κω θέτει η Τουρκία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1674 ΦΟΡΕΣ

Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» Ρόδου, Κω και… Θεσσαλονίκης θέτει τώρα η Τουρκία με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ.

Στην ομιλία του στη 14η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) ο κ. Σεντοπ εκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό αλλά και στην «παραβίαση δικαιωμάτων» στην Ελλαδα.

Ο κ. Σεντόπ έκανε λόγο για «άδικες πρακτικές εναντίον της μουσουλμανικής – τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν… διευρυνθεί και ότι τα «δικαιώματα και οι ελευθερίες των μουσουλμάνων Τούρκων δεν παραβιάζονται μόνο στην περιοχή της Δυτικής Θράκης αλλά επίσης στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά Ρόδος και Κως».

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναφέρθηκε και στο κυπριακό δηλώνοντας ότι δεν έχει εξευρεθεί λύση επειδή η Δύση έχει υποστηρίξει τους Ελληνοκύπριους και η λύση θα αναζητηθεί για τα «αδέλφια Τουρκοκύπριους με τη στήριξη του Ισλαμικού κόσμου και τη Μουσουλμανική στήριξη και αλληλεγγύη».

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο εκφράστηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέες προκλητικές δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».

Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι «Τούρκοι» στην Ελλάδα δεν μπορούν να δηλώσουν «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη