Ακομμάτιστη (;) αυτοδιοίκηση

Θέλοντας να δείξει ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ότι οι κομματικοί διαχωρισμοί δεν χωρούν στην Αυτοδιοίκηση, με αφορμή τον κοινό αγώνα του για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ με τον Δήμαρχο Σάμου, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, είπε… με νόημα:

«Ξέρετε, στην Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν πολιτικοί διαχωρισμοί, δεν υπάρχουν πολιτικές ταυτότητες και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Όπως, ζητάμε στα αυτοδιοικητικά, τα τοπικά, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να απεμπλακούν οι παρατάξεις από τις στηρίξεις και τα χρίσματα και να πάψουν να παρεμβαίνουν τα κόμματα στις υποδείξεις των υποψηφίων ή να αποτρέπουν υποψήφιους να συμμετέχουν σε συνδυασμούς που δεν είναι φίλα προσκείμενοι προς κομματικές παρατάξεις…».

Υ.Γ. Το παραπάνω ίσως για πρώτη φορά αναδεικνύεται τόσο σ’ αυτές τις εκλογές. Βέβαια, για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο…πολιτικής ωριμότητας μάλλον χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος, ωστόσο όλο και περισσότεροι υποψήφιοι, ακόμα και με μακρά πορεία στα κόμματα, όπως ο Δήμαρχος της Ρόδου, προτάσσουν την ακομμάτιστη Αυτοδιοίκηση. Φθάνει, βέβαια, αυτό να είναι αφενός ειλικρινές και αφετέρου να αποδεικνύεται στην πράξη…