Απολογήθηκε στον ανακριτή Ιωαννίνων Ροδίτης κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Απολογήθηκε στον ανακριτή Ιωαννίνων Ροδίτης  κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Απολογήθηκε στον ανακριτή Ιωαννίνων Ροδίτης κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 443 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Την πόρτα του ανακριτή Ιωαννίνων πέρασε χθες 50χρονος Ροδίτης που φέρεται ως μέλος του «κυκλώματος» που εισήγαγε, αποθήκευε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε Ρόδο, Κω, Αθήνα και Ιωάννινα!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Μάιο του 2018 μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι και διαπίστωσαν τη σύσταση και λειτουργία δύο ομάδων οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, κοκαΐνης και κάνναβης, από διάφορα πρόσωπα, ευρισκόμενα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, οπότε (στη δεύτερη περίπτωση) γινόταν εισαγωγή αυτών στο Ελληνικό έδαφος, και στη μετέπειτα παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών αυτών ουσιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως στα Ιωάννινα, στη Ρόδο, την Αθήνα και την Κω.

Στο πλαίσιο αυτό (σύμφωνα με το κατηγορητήριο), η μία ομάδα δρούσε στην Αθήνα και τη Ρόδο, και μία δρούσε στα Ιωάννινα, επιτυγχάνοντας την προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και τη μετέπειτα παράνομη διακίνηση αυτών, και συγκεκριμένα περίπου ενός (01) κιλού κοκαΐνης και περίπου εκατόν πενήντα (150) κιλών κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο κέρδος.

Σε ό,τι αφορά τον 50χρονο Ροδίτη κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, κυρίως στη Ρόδο, προμηθευόμενος αυτές από τα λοιπά μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και μάλιστα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ το προσδοκώμενο όφελος από τις πράξεις διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών υπερβαίνει τις 75.000 €.

Χθες ο 50χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Σάββα Λυριστή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ιωαννίνων όπου απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 50χρονος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι ξεκίνησε τη χρήση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης τα τελευταία πέντε χρόνια εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε στο οικογενειακό του περιβάλλον. Έκτοτε δήλωσε ότι έχει κάνει προσπάθειες να απεξαρτηθεί χωρίς επιτυχία και η προσπάθεια αυτή επαναλήφθηκε και από τις αρχές του τρέχοντος έτους σε συνεργασία με θεράποντα ιατρό της Ρόδου.

Ο ίδιος είπε πως ουδέποτε διακίνησε ναρκωτικές ουσίες, κάτι που και οικονομικώς δεν έχει ανάγκη να το κάνει καθώς η επιχείρηση που διαθέτει τα τελευταία τριάντα χρόνια στο νησί μας, είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα και του αποφέρει σημαντικά έσοδα.

Αναφορικά με τα όσα του καταλογίζονται, δήλωσε πως οι δε κατηγορίες που τον αφορούν και εδράζονται σε πέντε ουσιαστικά περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών ουσιών με βάση τις παντελώς ανεδαφικές απομαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών που ούτως ή άλλως δεν έλαβαν χώρα από εκείνον, τυγχάνουν παντελώς έωλες, αφού σε καμία απολύτως από αυτές δε γίνεται αναφορά προμήθειας ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διάθεσή τους.

Αντιθέτως, σε όλες γίνεται αναφορά άλλοτε για άγνωστο τίμημα και άλλοτε για άγνωστη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, ενώ στις δύο τελευταίες δεν αναφέρεται κανένα εκ των δύο συστατικών στοιχείων της σύμβασης αγοραπωλησίας, αφού ουδόλως προσδιορίζονται τόσο το αντικείμενο, όσο και το τίμημα, αλλά αντιθέτως αναφέρεται άγνωστο τίμημα και άγνωστη ποσότητα, άγνωστης ναρκωτικής ουσίας. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθεί η εναντίον του κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αφού κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, κατέληξε ο 50χρονος Ροδίτης.

Η εξάρθρωση του «κυκλώματος»
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ για τη σύλληψη των εδώ κατηγορουμένων στήθηκε «επιχείρηση» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -19- άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη, ένας 63χρονος Έλληνας στα Γιάννενα και ένας 32χρονος Αλβανός στη Ρόδο!

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμα δέκα (10) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους και υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ!

Από τις έρευνες της αστυνομίας που έγιναν ταυτόχρονα στις 2 Μαΐου 2018, κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλαστά χαρτονομίσματα, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, καραμπίνα κ.α., ενώ οι συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το «κύκλωμα» αποτελούνταν από δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα στα Γιάννενα, ως «αρχηγός» φέρεται να είναι ένας 63χρονος Έλληνας και μέλη εννέα από τους συλληφθέντες όλοι Έλληνες και ειδικότερα, 9 άνδρες ηλικίας 63, 39, 52, 24, 62, 37, 33, 37, 35 ετών και μία γυναίκα 44 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Στη δεύτερη ομάδα στη Ρόδο, ως «αρχηγός» φέρεται ένας 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος μάλιστα έχει και το ρόλο του «προμηθευτή» και για τις δύο ομάδες.

Μαζί του συνελήφθησαν επίσης ως μέλη της «ομάδας» αυτής, δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 56 ετών, τέσσερις Αλβανοί και ειδικότερα τρεις άνδρες 32, 37 και 29 ετών και μία Αλβανίδα (γυναίκα) ηλικίας 38 ετών, ένας 30χρονος από τη Μολδαβία και μία γυναίκα 31 ετών από τη Ρουμανία. Επίσης στην Αττική συνελήφθη και ένας 61χρονος Αλβανός ο οποίος φέρεται να ανήκει στην «ομάδα» της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο