Ψήφος στους ανιδιοτελείς!

Γράφει ο Γιάννης Κούρτης,
Δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής


Σε περίπου δύο μήνες οι κάτοικοι αυτού του νησιού θα αποφασίσουν για το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα τους εκπροσωπήσουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να αναδείξουν ανθρώπους ικανούς, δραστήριους αλλά κυρίως ανιδιοτελείς, που επιθυμούν να δουλέψουν για το σύνολο και όχι για το προσωπικό τους όφελος και συμφέρον.

Ας διαλέξουμε λοιπόν με κριτήριο την ικανότητα και τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και ας ψηφίσουμε ανθρώπους που θέλουν να συμμετάσχουν στα όργανα και τους θεσμούς για την πρόοδο του τόπου μας και όχι για να εξασφαλίσουν κομματικές περγαμηνές.

Μπορούμε και πρέπει ειδικά αυτή τη φορά να επιλέξουμε ανθρώπους που δε θα στοχεύουν απλώς στην άνοδο της δικής τους δημοτικότητας, αλλά εκείνους που ακούραστα και μεθοδικά θα εργάζονται βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας.

Αξίζει να δώσουμε σε όλους αυτούς προβάδισμα για να παράξουν έργο και όχι σ’ αυτούς που μόνο θα κρίνουν και θα επικρίνουν. Σ’ αυτές τις εκλογές διαλέγουμε εκείνους που θα διοικήσουν με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν πολλοί γύρω μας, αρκεί να τους προσέξουμε και να τους αναδείξουμε, αλλά κυρίως να τους δώσουμε ευκαιρίες.

Είναι εκείνοι που δεν αυτοπροβάλλονται και εργάζονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαφήμιση «του εγώ τους». Σε αυτή την κατηγορία εντάσσομαι και εγώ. Από νεαρή ηλικία στα κοινά, έμαθα να δίνω χωρίς να ζητώ αντάλλαγμα.

Ακολούθησα πάντα θεμιτούς τρόπους και σε αυτό οφείλεται και η επιτυχημένη μου επιχειρηματική πορεία σήμερα στον τομέα του εμπορίου, του τουρισμού, των κατασκευών και της διαχείρισης ακινήτων καθώς και των ΜΜΕ.

Λάτρης της Ρόδου, του νησιού που με γέννησε και με ανάδειξε, είμαι βαθιά πολιτικοποιημένος ώστε να υπηρετώ τους συμπολίτες μου για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Αυτοδημιούργητος, στηρίζω κάθε προοδευτική προσπάθεια και στέκομαι αρωγός σε όποιον έχει ανάγκη τη βοήθειά μου. Έτσι θα πορευτώ και στο μέλλον και θα είναι τιμή να με αναδείξετε και σε αυτές τις εκλογές, μέσα από την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου «Ρόδος, Δύναμη Πολιτών».